USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Луцька фірма отримала із Польщі курятину, в якій знайшли сальмонелу

7 Червня 2020 11:43
Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повідомляє, що у курятині, яку Польща експортувала до України, виявили сальмонелу. Зокрема, заражене м'ясо птиці отримала фірма у Луцьку.

Відповідне повідомлення опублікували на офіційному сайті Держпродспоживслужби у Миколаївській області, пише ВолиньPost.

"Відповідно повідомлення RASFF виявлено Salmonella Enterica ser. Enteritidis в охолоджених м’ясопродуктах з птиці з Польщі (виробництво: Animex Foods Sp. z o. o. sp.k Oddzial w Daszynie, Poland) до Хорватії (постачальник: Mesna Industrija Braca Pivac d.o.o., отримувач PPK Karlovacka mesna industrija, Croatia) та України (отримувач: ТОВ «ЄВРО ФУД СОЛЮШНС», м. Луцьк), - йдеться у повідомленні.

Згідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) оператори ринку зобов’язані вилучати або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановили, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
09 Показати IP 7 Червня 2020 12:06
А що тут такого?! Ми вже давно для Європи є країною третього сорту. Всі вони вже давно зрозуміли, що б вони не робили у власних інтересах і на шкоду нашим, достатньо десь колись сказати слава Україні, чи вишиванку одягнути. Ми як папуаси, на бусинки ведемось
дідо до 09 Показати IP 7 Червня 2020 13:36
це мясо також було в Хорватії...до чогу тут третій сорт?
Павлик Морозов Показати IP 7 Червня 2020 12:41
Ха-ха!!! Це особисто для мене не новина. Дешеву курятину з Польщі заражену сальмонелою ми їмо вже понад рік. Україна б"є тривогу, все б"є тревогу, але віз і нині там. Наші сусіди поляки спеціально нас травлять, а наш Уряд та президент у цьому полякам допомагають. Хто купляє дешевий товар, дешевий продукт та дешеве м"ясо - тільки ті українці, які мають малий достаток в сім"ї, малу зарплату, малу пенсію. Ось такі малозабезпечені громадяни, а таким людям жити довго не треба, їм треба хворіти та помирати, бо бідота все частіше не задоволена режимом.
споживач до Павлик Морозов Показати IP 7 Червня 2020 20:52
Самі свою вивозимо у ОАЄ та інші країни і туди йде якісне, бо по інакшому не дозволять, а до себе всяку отруту звозимо! Ну це не вперше... це ж Україна... :(
дідо Показати IP 7 Червня 2020 13:33
мясоїди мясо їде
Цікавий Показати IP 7 Червня 2020 17:27
"оператори ринку зобов’язані вилучати або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановили, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи" А нас, "некомпетентних", не повідомлять про вилучення і подальше знищення заражених курей? Хто їх пропустив на кордоні без перевірки? Чи хтось понесе відповідальність?
Чом Ту Хлам Показати IP 7 Червня 2020 18:32
У Південній Кореї населення принципово купляло свою! курятину і т.п, а не американську втричі дешевшу , щоб власну країну з кризи витягти. Бо мабуть гідності мають більше декого?
або до Чом Ту Хлам Показати IP 10 Червня 2020 13:22
або свого олігарха підняти до назви мегаолігарх. нехай платять більше тоді і купуватимемо якісніше. бо питання за що купити їсти для багатьої актуальне. і люди виживають
Народна прокуратура Показати IP 7 Червня 2020 18:55
Скажіть, Цікавий, а хто має на кордоні перевіряти? Митник чи прикордонник на смак? Чи Ви думаєте, що у товаросупровідних документах зазначається зараження сальмонелою? Санстанція ліквідована Яценюком. Ось його й тягніть до відповідальності, якщо Вам так хочеться, щоб хтось відповідав
хехъ до Народна прокуратура Показати IP 7 Червня 2020 20:26
вашу думку почуто. Доведіть її до народного ката.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus