USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Луцька міськрада зносить гаражі на землі, відданій університету

15 Березня 2016 15:22
Подвір’я біля будинку по проспекту Молоді, 8а розчищають від гаражів. Знести, згідно з рішенням міськвиконкому, мають 25 металевих конструкцій. Щоправда, гаражі розташовані на території, яка є в постійному користуванні, про що свідчить державний акт. А гаражі зносять без згоди користувача. Та муніципали переконують, що все законно.

Про знесення гаражів біля будинку Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили мешканці. Річ у тім, що згаданий будинок - гуртожиток № 5 Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Більшість мешканців – викладачі університету, які не один десяток років виховують молоде покоління в стінах вишу.

Мешканці гуртожитку розповідають, що земля, на якій розташовані ці 25 гаражів, – надана у постійне користування, про що свідчить державний акт, виданий університету в 2000 році. Але це нікого в міській раді не зупинило: у жовтні минулого року виконком ухвалив рішення про те, що 25 гаражів на цій території підлягають знесенню.
Донедавна виконання рішення міськвиконкому було відтерміноване. Та уже сьогодні на місце прибуло декілька бригад, техніка і три екіпажі поліції. На початку, кажуть, не обійшлося і без штовханини: власники гаражів були проти знесення.

Мешканці гуртожитку сьогодні – вкрай розгублені й обурені діями міської ради. Адже на території, яка надана університету в постійне користування, є місце не лише для цих гаражів, а й для майданчиків, для саду. Самі ж гаражі, переконують, їм не заважають. Тим паче, що земля, кажуть, – їхня.

«Нам подзвонили сусіди, що приїхали муніципали і зносять гаражі. У нас є дозвіл на їх розміщення від університету, а вони кажуть, що це не дозвіл. В нас є акт на землю, це земля університету, який підпорядковується Міністерству освіти. Будинок ще не взятий на баланс Луцької міської ради», - скаржиться мешканка гуртожитку Оксана Нестерчук.
Зауважимо, майже всі мешканці гуртожитку не перший рік стоять на черзі для отримання житла, як «молоді спеціалісти». І поки вони чекають такого житла, то найстаршому «молодому спеціалісту» вже виповнилося 60 літ, а він і досі живе в гуртожитку.

Нині мешканці гуртожитку отримали дозвіл Міністерства освіти, аби змінити статус гуртожитку на житловий будинок. Згодом планують приватизувати житло і створити ОСББ. А потім – взятися за прибудинкову територію.

«Як я завтра маю прийти до студентів і їх переконувати, щоб вони залишалися в Україні, її розбудовували, поважали владу, якщо влада нас не поважає? Ми платимо податки в такому розмірі, як небагато категорій службовців, незважаючи на те, що маємо неповні ставки. На ці гроші утримується муніципальна поліція і вона має мене захищати, а не нищити моє», - обурюється інша мешканка гуртожитку, викладач Галина Кутузова.
А ось очільниця департаменту муніципальної поліції Луцької міської ради Юлія Сиротинська переконує, що міська рада має право зносити гаражі на цій території.

«Будинок був відомчий, перебував на балансі Міністерства освіти. Зараз ці мешканці хочуть створити ОСББ. Земельна ділянка – понад гектар - на даний момент не передана, але буде передана на обслуговування будинку та для розміщення дитячого майданчику. На прилеглій території, незалежно від того, відомчий будинок, ОСББ чи він перебуває в комунальній власності, не можуть знаходитися тимчасові споруди комерційного та некомерційного типу. Тут мешкає 200 сімей і 25 власників гаражів не можуть керувати життям всіх мешканців будинку. Є люди, які скаржаться, що на цій території не прибирають, між гаражами безхатченки ходять справляти нужду. Тому упродовж дня територія буде очищена, а за рік часу мешканці нам будуть вдячні», - переконує вона.
Самі документи, які показують власники гаражів, мунціпиали документами не вважають і кажуть, що такі дозволи незаконні називають, оскільки на них немає, ані мокрих печаток, ані вхідної дати.
«Земельна ділянка і будинок сьогодні перебувають в «підвішеному стані»: ОСББ ще не створене, але це вже й не відомчий будинок. І вони не можуть розташовувати ці споруди», - переконує Юлія Сиротинська.

Власники гаражів учора подали позов до суду про визнання дій неправомірними. Але на це в мунціпилальній поліції не зважають: кажуть, що поки судовою ухвалою або рішенням міськвиконкому не було зупинене або скасоване рішення виконкому. Тож, гаражі прибирають.
Щодо альтернативи, де зберігати автівки, то Юлія Сиротинська каже наступне: «Є гаражні кооперативи, є парковки, де можна зберігати автотранспорт. Право на розташування таких гаражів мають лише інваліди 1 та 2 груп, які мають авто з ручним керуванням».

До слова, торік, восени знесли частину гаражів неподалік гуртожитку. Та за декілька місяців ця територія залишається неприбраною і захаращеною, попри те, що згідно тих же рішень міськвиконкому, департамент ЖКГ мав забезпечити відновлення благоустрою території після демонтажу.
Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини уже повідомляло про те, що муніципали зносять гаражі на території ОСББ. А днями знесли 7 кіосків «Луцькпреси», у результаті – 20 людей втратили робоче місце.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 45
Анонім Показати IP 15 Березня 2016 15:33
Шановний автор, ставити приватні гаражі на газонах та дитячих майданчиках, це і є неповага до суспільства. Викладач
Підримую до Анонім Показати IP 15 Березня 2016 16:07
Кричать проти зносу 5 людей а проти їх встановлення всі мешканці гуртожитку прсто нехочуть прямого конфлікут....Давно чекали на такі добрі справи ..Дякуємо!!
Анонім до Анонім Показати IP 15 Березня 2016 16:30
Ви краще надійтесь щоб замість тих гаражів і дитячого майданчика, вам перед носом будинок чи спорткомплекс випадково не виріс які відберуть вам і територію і заїзд і спокій. Бо там де романюк простягає руки, відразу виникають стройки.
Або до Анонім Показати IP 15 Березня 2016 23:44
Або генделик..
ПРАВЛЬНО Показати IP 15 Березня 2016 15:47
А Юля молодець)))Не пишіть такі статті..бо люди скажуть що для узаконення будівництва самовільно збудованого непортібні жодні документи.Без містобудівних умов надання земельної ділянки проекту і так далі це все НЕЗАКОННІ гаражі...а земелекористувач надає погодження на розміщення але саме будівниицтво гаражу здійснюється відвовідно до ЗАКОНУ,,,І подання позовної заяви також жодинм чином незупиняє роботи.
Всім! Показати IP 15 Березня 2016 16:02
Цікаво те, що коли буде це ОССБ то гаражі ніби-то можна буде поставити. Чи не лохотронство це? Це безпредел по створенню ОСББ.щоб декому йти упереді планети всей.
Викладач Показати IP 15 Березня 2016 16:08
Мешкаю в цьому дворі. Дякую!!!!!!!!! Нарешті!!!! Ніде було пройти
Анонім до Викладач Показати IP 15 Березня 2016 19:04
овеТепер як поставлять усі машини, де попало, то
Вася до Анонім Показати IP 15 Березня 2016 21:23
Де попало не поставлять. Щоб не обікрали-заженуть на стоянку.
Ірина Показати IP 15 Березня 2016 16:09
Правильно роблять, що зносять.Територія біля будинкіце не для гаражів, а для відпочинку людей.А то хто,що хоче,то це робить. І де вони взяли дозвіл на землю-це також цікаво. Це ж не приватизація, а просто дозвіл. Мильна булька.Чекають,що їм хтось дасть житло,привикли,закінчилась совдепія, хочеш мати житло купуй, а ні йди живи ,звідки припхався до області.Це хто має дати їм задарма хату ми чи хто жиелі Луцька,їди за кордон і заробляй,паши і купуй хату.
Анонім до Ірина Показати IP 15 Березня 2016 16:35
А ви не звідкись припхались ? Чи давно місцевою стали? Чи може за наш кош житла захотілось. Хочеш, їдь закордон, паши, заробляй. Привикли все на халяву. Це побажаннч вам, вашими ж словами. А якщо чесно співчуваю тим студентам яким така бидл.та викладає.
Іван Показати IP 15 Березня 2016 16:17
А на Дружби Народів ,7 , як стояли "черепашки" так і стоять !!!!! Знаю одного з власників цих "черепах" , то він сказав що х...й ложив на всі рішння бо він має "кришу" в міськраді ,а саме Тараса Яковлєва. Я в це не вірю ! ....Але "черепашки як стояли так і стоять .............І після цього вір в нову владу і зміни ?
Лучанин до Іван Показати IP 15 Березня 2016 17:08
Яковлєв берре 10тис. в рік(канєшно не сам через посрєдніків) .Сам плачу і горя не знаю. Гараж під хатою . І мене це задовільняє ,а що тут такого ? Ні маю через 5 хв. виглядати на машини дивитися.
Трус до Іван Показати IP 15 Березня 2016 18:21
На ДПЗ , в дворі будинку Дружби Народів 7, один бандюган (бувший сутєньор з Лучеська) взагалі написав на стоянцІ(на асфальті)і свої номера і своєї к*рви і грозиться що хто поставить на його місце машину - спалить.ВО ЗДОБУЛИ !
Месник до Трус Показати IP 15 Березня 2016 22:27
Чого ви плачетись. Треба спалити пару машин. І все вирішиться.
Таня до Іван Показати IP 15 Березня 2016 18:42
Дайте телефон Яковлєва .Тоже хочу гараж під вікном . БУДЬ ЛАСКА !
лучанин до Іван Показати IP 15 Березня 2016 21:44
Ти спочатку напиши що одна з черепашок належить інваліду по опорноруховому апарату і машина там стоїть та яку більш як десять років назад видала держава, і те що є відповідь з міськради що таки дана людина має право на місце пі гараж але є одне але після таких як ти тому інваліду слід шукати гроші на виготовлення проектної документації.... Такщо якщо наводити лад в місці то почніть зі сміття.... А не з піготовки площі під черговичерговийчерговичерговий маф
000 до Іван Показати IP 15 Березня 2016 22:22
У міськраді діють за принципами-кум, сват, брат, коханка,собутильник. А Яковлєв лише відписки пише (чи лише підписує). Зараз гаражі знесуть,хто по новій проплатить- поставлять назад.Треба ж новим депутатам багатіти.
Серж. Показати IP 15 Березня 2016 16:34
Давно пора це зробити. А як будуть вищати викладачі - не приймати цей будинок на баланс міста. Тоді самі заберуть ті гаражі. А то ще й суди. А рішення про переведення гуртожитку у статус будинку законне???
оля Показати IP 15 Березня 2016 16:34
Маю питання: 1. Де безпечно можна поставити автомобіль - так щоб не давати виручку сумнівним підприємцям, а щоб зиск мало моє місто? Де МІСЬКІ СТОЯНКИ??? 2. Під що готують території де були гаражі? 3. Коли у цій частині міста приберуть з вулиць собак (точніше зграї собацюр)? 4. До відома автора і мешканців - туалет з прилеглої території зробили давно і далеко не бомжі, а дівулі, які попід вікнами справляють нужду. 5. Коли в жовтому магазині - на цьому ж майданчику перестануть продавати по ночах алкоголь, до того ж на розлив?
оля Показати IP 15 Березня 2016 16:40
Де мій коментар поділи?
матіматік Показати IP 15 Березня 2016 16:46
Якщо Юля одиначка, то арифметика про 25 мешканців будинку правильна. Але нормальна сімя це 4 - 5 осіб. Уже виходить 100 чоловік. А буває, що й дві сімї одним автомобілем користується. Бо діти поженились і живуть з батьками. Демагоги.
Цікаво, Показати IP 15 Березня 2016 17:30
а чим таким викладачі ВНЗ відрізняються від інших мешканців міста. Соромно їм бачте перед студентами, що їх так принизили.. Щоб було не соромно мали самі за свій рахунок прибрати як і поставили. Ніжками потрібно до авто пройтися. Це корисно для здоровя.
штраф Показати IP 15 Березня 2016 18:18
мало того, що забрати ті гаражі треба. то ще й штрафу їх власникам за незаконні дії. чого ніхто не говорить про штраф?????? закон є закон і не треба його порушувати! якби у сусідній Польщі таке зробили - мало б того гаража було продати!!!
оля до штраф Показати IP 16 Березня 2016 10:05
У сусідній Польщі в кожному дворі для власників є відведене місце для паркування до того ж безкоштовне. А в нас де це? Може міська влада облаштує територію на місці забраних гаражів?
Б до штраф Показати IP 17 Березня 2016 08:46
штраф є 1500 грн при забиранні гаража з штр площадки
сірожа Показати IP 15 Березня 2016 18:37
Ооооо! Там завжди була ж***па!! Ура! Нарешті!
Катерина Показати IP 15 Березня 2016 18:41
А в Луцьку одна проблем, що заважає йому стати європейським містом - гаражі. Дарма що води ціле літо не було, доріг немає. Корупція міської влади така, що і не снилося . Еарабас- один чого вартує. Все дуже просто землю продали, що під тими гаражами під якусь забігайлівку, от і нищать приватну власність. Плюють на Конституцію. У Романюка вона своя. Віг мабуть коли в церкві на ікону дивиться, то долери бачить.
свідок Показати IP 15 Березня 2016 19:02
Муніципали і поліція молодці. Так тримати. А деяким викладачам за свою поведінку має бути соромно. Закони мають бути для всіх однакові.
свідок Показати IP 15 Березня 2016 19:02
Муніципали і поліція молодці. Так тримати. А деяким викладачам за свою поведінку має бути соромно. Закони мають бути для всіх однакові.
Устим Показати IP 15 Березня 2016 19:53
Побачимо як на замковій площі наведуть порядок, із історичного центру зробили помойку
до свідка Показати IP 15 Березня 2016 20:14
правильно, закони для всіх одні мають бути. А чи є вони в цій країні? Скільки люди просять щось зробити з спорудами які належать високим особам, зокрема з Карабасом. Хто їх чує? Поліція чи хто? Про закони можна говорити коли не зіткнувся з якоюсь проблемою. Я думаю твоє тебе ще чекає.
000 до до свідка Показати IP 15 Березня 2016 22:49
У нас всі закони підлаштовані під владу, а люди-безправні кріпаки, хоч і з вищою освітою. Бог всім суддя. Шановні депутати та працівники міськради! Пригадайте Кірпу, Кушнарьова, Єремєєва.Невже це вас нічому не вчить?
Хм Показати IP 15 Березня 2016 20:25
А чого соромитись? Є різні викладачі і такі ж люди? Але те, що сьогодні робилося на Молоді- Це просто кошмар. Міліція навіть погрожувала прийняти міри. Але Сорочинська це рідкісна стерва, яка як і Яковлев бере кучу грошей( це про неї розповідали її ж колеги,які забирали ці гара泥) Позорище! А навколишні будинки думають що територія СНУ дозволить їм там лазити, Лазять з навколишніх будинків алкаші, молоді дівки курять,пють, з колясочками. Світ бардак- всі люди б...лді.
раєвич Показати IP 15 Березня 2016 22:00
Відверто скажу, гаражі нікому не заважали. Є тай є. А ображати людей, нищити майно, це неподобство.
Мешканець Показати IP 15 Березня 2016 22:25
Просто люди, лише люди, а вважають себе володарами землі всієї що поряд з будинком. Мій товариш власник одного з цих гаражів і він каже "я не проти щоб прибралти гаражі, але каже щоб всі прибрали".
100% Показати IP 15 Березня 2016 22:39
просто кошмар! ....«Як я завтра маю прийти до студентів і їх переконувати, щоб вони залишалися в Україні, її розбудовували, поважали владу, якщо влада нас не поважає? Ми платимо податки в такому розмірі, як небагато категорій службовців, незважаючи на те, що маємо неповні ставки. На ці гроші утримується муніципальна поліція і вона має мене захищати, а не нищити моє», - обурюється інша мешканка гуртожитку, викладач Галина Кутузова...... Це ж треба бути такою нахабою, Кутузови мають біля будинку аж ТРИ гаражі!!! Про це знають всі мешканці Молоді 8а. Переживає за студентів...скажи своєму чоловіку нехай менше бере хабарів!
бачив Показати IP 16 Березня 2016 00:10
Муніципали- це "шантрапа" неосвідчена зелена бикота..понабирали з вулиці х.й знає кого без освіти без військової служби і вони мають ходити вказувати людей мучити??? йду в центрі дивлюсь йдуть по граждані два муніципала пяні в доску шей кричать на пів вулиці...
ssg до бачив Показати IP 16 Березня 2016 07:26
дурнисько ти!
СаніК до ssg Показати IP 16 Березня 2016 09:12
Так чому ти не проявив свій громадський обов'язок та не викликав поліцію?! Сидиш тут бикуєш!!! Йди сам до них на роботу і працюй!!! Умнік х*єв!!!
11 Показати IP 16 Березня 2016 08:59
Юля нас" спасе", Романюк збагатив і збангатить ще більше. мцліція захистить на місці гаражів зацвітуть генделики. Бо землю вже продали. А взагалі все добренько.
Патріот Показати IP 16 Березня 2016 09:14
Правильно зробили що знесли той металобрухт!!!
сусідка Показати IP 16 Березня 2016 09:31
Перечитавши коментарі на декількох сайтах можу зробити висновок, що проти гаражів був не один десяток людей. Але напряму ніхто нічого не говорив, всеж-таки сусіди і колеги по роботі, боялися що буде якись негативний вплив. Але власникам треба з чим змиритися, щоб вони не писали "жаба чи не жаба", якшо відвалили певній особі за те що гаражі поставити то це не є законно встановлені гаражі. А викладачі щоб ім не соромно зі студентами говорити було хай розкажуть кому хабар давали.
правда до сусідка Показати IP 16 Березня 2016 21:40
коментар було видалено
віктор Показати IP 22 Березня 2016 22:32
Люди ідуть до начальника муніципалів сиротинськоі юлія дають хабаря і все рішаеться варіант п ровірений цікаво хто її кришуе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus