USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Луцьких муніципалів звинувачують у нетактовності й беззаконні

1 Листопада 2016 21:44
Приватні підприємці, які були свідками роботи працівників муніципальної поліції на ринку «Пасаж», заявляють про незаконність дій луцьких мунципалів. Про «нелюдськість» працівників департаменту заявляють і пересічні лучани, тож вони просять мера перевірити роботу департаменту.

Про це йшлося 1 листопада під час засідання Громадської ради при Луцькому міському голові, - повідомляє ВолиньPost.

Одним із питань порядку засідання Громради був розгляд дій муніципалів на ринку «Пасаж» 25 жовтня. Мовляв, до голови надійшли звернення із скаргами на неправомірні дії працівників муніципальної поліції.

Мешканка вулиці Дубнівської 81а, у до якої муніципали приходили зносити сарай, назвала їх «смершем». Мовляв, у їх будинку кілька людей має сараї, де тримають дрова та торф.

«Я свій сарай купила у 1964 році від державного підприємства», - зазначила лучанка. Тож зараз жінка не розуміє, чому мають зносити її сарай. За її словами, заходи муніципалів вразили, бо їй нічого не пояснили – ні підстав, ні документів.

Виконавчий голова асоціації «Бізнес Волині» Ігор Дильов розповів, що до нього зверталися ряд підприємців, які жалілися на надто жорсткі дії муніципалів.

«Їх стало багато і всюди, і це викликає занепокоєння», - зазначив Дильов. Події на «Пасажі» назвав трилером – мовляв ледь не 15 працівників «клали жіночку» лицем до асфальту та конфісковували кілька мішків капусти. Зі слів Дильова, таким чином муніципали, найпевніше, демонстрували, «які вони перці».

Підприємець Алла Ласковська, яка продає на ринку сільськогосподарську продукцію, розповіла, що її капусту конфіскували незаконно.

Мовляв, автомобіль був розміщений на парковці із нього вантажили продукцію, аби нести на ринок. Проте патрульні і муніципали «без попередження» почали забирати її продукцію. Дітей підприємиці, які були з нею, нібито відштовхнули.

«А мене заламали», - додала жінка. Далі, з її слів, на захист прийшли люди із ринку. Проте очільниця муніципалів товару не віддала і сказала, що відвезе його у зоопарк. Проте жінка стверджує, що на парковці торгівлі не вела, тож конфіскували товар невідомо на яких підставах.

Дісталося на горіхи і патрульним поліцейським, яких називали «поліцаями» та навіть «трутнями». На засідання Громради представники муніципалів не прийшли. Проте роз'яснити ситуацію намагався перший заступник міського голови Тарас Яковлев.

Він зазначив, що часто люди, як торгують без дозволів, не платять податків, але апелюють д незаконності муніципалів. Натомість працівники департаменту здійснюють контроль і нагляд за благоустроєм міста.

«Якщо будуть незаконні дії, то ми будемо реагувати, але не на голослівні заяви», - зазначив Яковлев. Він порадив писати запити із витребуванням відео з камер патрульних, які прибували із муніципалами. Яковлев наголосив, що муніципальна поліція – виконавчий орган, і діє виключно у рамках законодавства. Він нагадав і про інші проблеми , як от відсутність цінників.

Натомість Яковлев отримав шквал критики: мовляв, цінники не найбільша проблема, а підприємці налякані. Критикували муніципальну поліцію і за нетактовну поведінку працівників - мовляв є свідки того, що Юлія Сиротинська погрожувала вагітній підприємиці, що та «народить просто тут». Мовляв, тут йдеться не про законність поведінки, а скоріше про етичний бік.

«Чиновник має коротку пам'ять і забув про Майдан, треба йому нагадати», - вигукували присутні на засіданні. «Базарники» пропонували навіть одноденний страйк, аби всіх покупців направляти блокувати міську раду. Були пропозиції створення комісії, яка контролюватиме їх роботу.

Запальні обговорення тривали понад півтори години. Зрештою, вирішили підтримати звернення до мера з проханням перевірити роботу департаменту муніципальної поліції та, зокрема, начальниці департаменту. Мовляв, департамент діє «методом замовних репресій», тож Сиротинську також просять притягнути до відповідальності за перевищення службових повноважень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Микола Показати IP 1 Листопада 2016 22:05
Муніципали молодці,так і далі
Иван до Микола Показати IP 2 Листопада 2016 04:17
Конфисковывать имущество без решения суда, объясняя это наведением порядка - что-то больно напоминает те 90е, когда был рэкет и бандиты брали "мзду", а у тех,кто не платил, тупо конфисковывали вещи. Дело муниципалов - выявлять нарушения и документировать, но у никак не заниматься демонтажами, конфискацией сродни грабежам......это - привилегия суда и выконавчей службы.
Юрій Показати IP 1 Листопада 2016 22:21
Яке моральне право працювати в рядах "муніципалів" має колишній державний виконавець та працівник реєстраційної служби Ліщук Олекцій , за яким тягнеться темний шлейф корупції та службових зловживань?
Дійсно так до Юрій Показати IP 2 Листопада 2016 07:58
як таку гн**ду як цей хабарник та моральний кретин взяли на роботу...та це перший хабарник на всю виконавчу був...
лучанин Показати IP 1 Листопада 2016 22:31
До чого тут Сиротинська???.Ті базарники дійсно дулю в податкову платять, а самі хати будують.....так само як і власники кіосків на автостанції......давно пора навести в місті порядок....а то як у європу то всі хотіли,а самі і палець об палець нестукнуть!!! А муніципали молодці!!!! Так тримать!!!
Наталія до лучанин Показати IP 1 Листопада 2016 23:05
А бруківку Романюк .за чиї гроші цікаво кладе. НЕ за тих же підприємців. Св**ота
Луцьк Показати IP 1 Листопада 2016 22:33
Давно пора сиротинську садити
Лётчик-налётчик до Луцьк Показати IP 2 Листопада 2016 10:16
Так недолго осталось. мы тут ждём'с, наблюдаем'с. Думаю что недолго осталось ей. ведь она вошла в кураж.......а это сродни штопору. Со штопора выйти сложно
Лучанин Показати IP 1 Листопада 2016 22:40
Звичайно ж не людні! Сама брудна робота - ганяти всякий мотлох, який тебе проклинає, законів не знає, і ще права свої качають, а при першій же можливості кричать " ЗА ЩО МАЙДАН СТОЯВ ". А самі засрали все місто своєю торгівлею (при тому, що на базарі люди торгують і за місце платять), а вони рахують, що вони все роблять правильно. А коли муніципали їм щось пояснюють ДУЖЕ ТЕРПЛЯЧЕ І ВВІЧЛИВО (був свідком), то воно тобі таку ротяку відкриє, що пару людей не закриє, і штовхатись буде, і плюватись, а як ломати почнуть, то "ШО ВИ ДІДА Б'ЄТЕ І ЛОМАЄТЕ". А патрульних тим паче, за що їх любити, 50кою вже не парішать, а постанову получати як не хочеться...Як це буденно, хотіти змін,залишаючись бидлом, кричати "ЗА ЩО МАЙДАН СТОЯВ", і далі порушувати закон і не поважати всіх, у кого дивлячись на це сільське бидло ще досі не опустились руки.
Луцьк Показати IP 1 Листопада 2016 22:50
Гральні автомати розвели по всьому Луцьку . то норма то Європа . Чи може муніципали в темі і відкати буруть тоже.
Автомати до Луцьк Показати IP 2 Листопада 2016 07:55
це до поліції питанння
Зброю Показати IP 1 Листопада 2016 22:58
А всяка наволоч яка підтримує. НЕ ЗАКОНІ дії . Муніципалів і хоче з ними сильно в Європу. ВІЗЬМУТь віника лопату і поприбирать те гамно в якому вони живуть і кожний ранок ходять і дивляться не приберуть. бо може і завтра вас заберут в каталаху.
Юрист Показати IP 1 Листопада 2016 23:00
Ще раз вам повторюсь . Надзвичайні новини . Хай вся Україна знає який рекет розвели в Луцьку.
Володимир Показати IP 1 Листопада 2016 23:08
Хтось їх прикриває з міської ради. Раз вони нічого не бояться і віджимають так відкрито.
Надя Показати IP 1 Листопада 2016 23:15
Сиротинську посадити !!
1 Показати IP 1 Листопада 2016 23:27
Декларують мільйоні статки то зашибісь заробили. а капусту чи картоплю продавати, То значить злочинець. що ж ви за люди
Білорус Показати IP 1 Листопада 2016 23:50
Сильно злетіла сиротинська. Зато низько впаде. А за її незаконні дії хтось одне місце підставляти не буде. Садити і тільки садити. доказати що є справедливість в україни
Любі свині Показати IP 2 Листопада 2016 08:00
Мова не йде про законність чи не законність дій муніципалів. Мова йде про ЕТИЧНИЙ бік їхніх дій. Особисто спілкувавася з сиротинською - коронна фраза: " Я відьма в третьому поколінні нічого не боюсь". Я людина доросла, з двома вищими освітами - думав жартує людина. Глянув на неї - а на обличчі клініка повна!!! Це хвора жіночка і їй не місце на таких посадах. Там має керувати дипломатична людина а не ...
Антон Показати IP 2 Листопада 2016 08:38
А за що ж тоді ті підприємці на майдані стояли? віддавали свої життя . Щоб така наволоч світом правила? ТО так ми маємо жити краще . І х до влади привели а вони тепер роблять що хочуть
Славік Показати IP 2 Листопада 2016 08:41
Понабирали безграмотних. НІ законів не знаючи ні як себе вести. Тільки посвідченням в очі ти кати . Так лад наводиться? ЛЮДИ ви що здуріли . В такий час люди як можуть так виживають.
Олексій Показати IP 2 Листопада 2016 08:44
коментар було видалено
Давид Показати IP 2 Листопада 2016 08:49
Скоро будуть людей на вулиці виловлювати. І в рабство віддавати. Щоб на міську раду всі працювали
Думка Показати IP 2 Листопада 2016 09:13
Що "ТРУТНІ", то точно...
Наталія Показати IP 2 Листопада 2016 11:54
І чому то вони й надалі розгулюють вулицями міста. Ніхто перевірки ніякої не проводить. Там що одні бандити та рекет всі за одне
Юрист Показати IP 2 Листопада 2016 14:38
По закону України. ВІДПОВІДНО до ст.160 кодексу України про адміністративні правопорушення . Працівники муніципальної служби могли вилучити виключно за рішенням суду. складаючи протокол подають в суд . а суд приймає рішення про вилучення товару. ІНШІ дії є незаконними.
Вітя Показати IP 2 Листопада 2016 19:20
Сиротинська взагалі з мусорніка вилізла, була в Козлюка секретуткою, але пішла до керовників з задертою до пупа спідницею і стала головним муніципалом, вона повний неадекват, веде себе нагло і рже, як коняка, сором один.
Соломія Показати IP 2 Листопада 2016 21:11
Те, що Юлія Ярославівна вольовий керівник,дуже добре. Але...25 років Незалежності,кожній владі, як і теперешній,було плювати на народ.Вони розтягували в свої кишені все, що залишилось від минулого режиму. Закривались, заводи, фабрики і всім було байдуже,як житиме народ. А народ виживав, щоб не вмерти з голоду, створював собі робочі місця! Жодна влада не збудувала у місті завод,комбінат, де б люди отримували гідну зарплату. Торгові центри, бари, розважальні центри, це не робочі місця, а ярмо, де молодь з вищою освітою, за копійки працює на багатого дядька.Ніхто, немає права піднімати руку на людей, яким жодна влада нічого не дала. Люди, давно, мали б з вилами йди до влади, але вони виживають і утримують злодійкуватих депутатів ( дивлячись на декларації) маю право так писати! Якщо Юлія Ярославівна і Олег Борисович хотять порядок у місті навести, почніть з ,,точок,, з наркопритонів, які відкрито процвітають. Вам люди дякувати будуть! А поки, нічого влада не зробила для людей, не заважайте їм виживати.
Власть Показати IP 2 Листопада 2016 23:41
Влада відбирає в простих людей . Хто ділиться мільйонами того не трогають. Так було є і буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus