USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.92

Луцька міськрада ініціює перевірку дотримання правил руху міжміських автобусів по місту

6 Червня 2023 09:32
Щодня вулицями Луцька проїжджають сотні приміських та міжміських автобусів, на маршрути яких міська рада не давала погодження. Міський голова Ігор Поліщук ініціює перевірку дотримання правил руху міжміських автобусів по місту.

Під час оперативної наради заслухали інформацію відділу державного нагляду (контролю) у Волинській області про дотримання автотранспортного законодавства водіями на приміських та міжміських автобусних маршрутах у Луцьку, повідомили у міськраді.

Заступник начальника відділу державного нагляду (контролю) у Волинській області Державної служби України з безпеки на транспорті Вадим Бірук доповів, що з початку 2023 року перевірили близько 400 автобусів, з них – у 140 виявлено порушення та складено акти перевірки з застосуванням штрафних санкцій.

Він зазначив, що перевірка міських, міжміських та приміських автобусів є не єдиним завданням Укртрансбезпеки, працівники також перевіряють комерційний, залізничний, електротранспорт, розслідують ДТП й чергують на міжнародних пунктах пропуску.

Управління проводило тижні безпеки руху з перевізниками, а також створило колл-центр, куди можна звернутися зі скаргами чи пропозиціями. Спільно з Патрульною поліцією проводяться перевірки безпеки руху та дотримання правил.

У свою чергу, міський голова Ігор Поліщук зазначив, що працівники відділу транспорту міської ради за допомогою системи «Безпечне місто» обстежили дороги нашого міста. В ході перевірки вони виявили, що проспектами Перемоги та Василя Мойсея щоденно проїжджає більше 200 приміських та міжміських автобусів, на маршрути яких міська рада не давала погодження. Патрульна поліція продовжує погоджувати перевізникам паспорти та схеми руху маршрутів проспектами Волі, Соборності, Перемоги, Василя Мойсея, всупереч рішенню міської ради. Через велику кількість транспорту, в тому числі міжміських автобусів, на цих ділянках ускладнений рух. Продовження паспортів цих маршрутів відбувається всупереч вимогам чинного законодавства.

Ігор Поліщук наголосив, що місця зупинок громадського транспорту погоджуються виконавчими органами міської ради та автостанцією. Проте міжміські перевізники не дотримуються цих правил, що призводить до затримки руху міських маршрутів.

«В нашому місті вперше в Україні запроваджено систему безготівкової оплати, що означає стовідсотковий облік пасажирів, сплату податків. Також ми працюємо над оновленням транспорту. Наразі більше 50% відповідає екологічним вимогам. Натомість ми спостерігаємо, що на міжміських маршрутах не здійснюється контроль кількості пасажирів, наявність квитків, а також не перевіряють стан автобусів. Також, що стосується працевлаштування водіїв, на 20 автобусів – троє водіїв офіційно працевлаштовані. В той час, як ми повинні підтримувати економіку, допомагати ЗСУ вони, в свою чергу, не платять податки. Якщо ми не побачимо радикального покращення в частині контролю за приміським і міжміським транспортом від Укртрансбезпеки, ми будемо виносити на сесію Звернення до відповідного центрального органу виконавчої влади щодо прийняття кадрових рішень із зазначенням всіх недоліків у роботі», – резюмував Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Микита хитрий лис. Показати IP 6 Червня 2023 11:15
Це ж не для того щоб з селян більше грошей збрити? Правда?
Селянин Показати IP 6 Червня 2023 14:01
Слухайте, ви, село годує.вас,а ви краще вул Волі контролюйте, гидко читати ща цю " боротьбу": то автобуси, то діти в школі, то зубники. Може б.щось толкове зробили.
Анонім до Селянин Показати IP 6 Червня 2023 22:16
Нас годують великі агрохолдинги.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus