USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Луцька міськрада придбала побутову техніку для «Джерела життя»

13 Квітня 2021 19:27
Уже понад 19 років ГО «Центр реабілітації осіб з інвалідністю «Джерело життя» допомагає підопічним соціалізуватися та жити повноцінним життям.

Цьогоріч тут вирішили запустити новий проєкт, пов’язаний з кулінарією. Передусім це допоможе молоді навчитися готувати собі хоча б найпростіші страви, вважають у Центрі. Однак для цього бракувало потрібного обладнання, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

«Ми започаткували новий проєкт «Кулінар і Я», де наші підопічні будуть готувати щось смачне. Це пригодиться їм у житті, – розповідає керівниця ГО «Центр реабілітації осіб з інвалідністю «Джерело життя» Людмила Зелінська. – Батьки почали приносити якусь там плиточку, ми пробували, побачили, що виходить. У нашої молоді є велике бажання щось робити. Тому виникла ідея попросити допомоги в міської ради. Бо ми як громадська організація живемо за рахунок спонсорської допомоги».
Луцька міська рада пішла назустріч та допомогла реабілітаційному центру, придбавши побутову техніку й кошик із продуктами. Їх передали заступниця міського голови Ірина Чебелюк та начальниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан.

«Це важливий соціальний проєкт для адаптації людей, які потребують особливої опіки і піклування, до суспільного та домашнього життя, побуту, – зазначила Ірина Чебелюк. – І таку соціальну ініціативу, звісно, підтримала міська рада. Було придбано побутову техніку, аби тут підопічних навчили готувати для себе їжу».
Наразі у Центрі – 70 вихованців. З-поміж них 30 людей відвідують «Джерело життя» чотири рази на тиждень. Завдяки сучасній техніці, яка з’явилася на кухні, вони навчаться готувати свої перші страви.


Фото з сайта Луцької міської ради
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus