USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Прощавай, школо: останній дзвоник у НВК №9

30 Травня 2014 15:07
Навчально-виховний комплекс № 9 піднявся на новий щабель навчальних досягнень. Цьогоріч у школі найбільша кількість переможців турнірів за всю історію навчального закладу. Сьогодні, 30 травня, на святковій лінійці пролунав останній дзвінок для випускників школи. А кращі учні отримали іменні стипендії.

Про те, що НВК № 9 – один з найкращих навчальних закладів у Луцьку та й в Україні, каже директор школи Віктор Недужко, свідчать досягнення вихованців та педагогічного колективу закладу.

«Наша школа швидко розвивається, іде високими темпами вперед. Вона одна з кращих не лише в місті, а й в Україні. Гордістю школи є її вихованці, вчителі. Кожен третій педагог – переможець міського, обласного, всеукраїнського конкурсу «Вчитель року» в різних номінаціях.

Наша країна зробила кардинальний крок на шляху свободи і демократії, обрала нового президента, вибрала європейський шлях розвитку. Все це вселяє надію на світле майбутнє, і творити його будете ви - наші випускники.

115 учнів здобули перемоги на міських, 65 на обласних та 22 на всеукраїнських предметних олімпіадах, конкурсах наукових робіт та турнірах. 7 команд - з економіки, інформатики, права, історії, біології, журналістики, а також каманда винахідників-раціоналізаторів - виграли обласні та всеукраїнські турніри. Це найбільше досягнення учнів школи за всю її історію», - розповів він.


Школа відзначила кращих учнів, вчителів та кращі класні колективи.

А вісьмох учнів - переможців всеукраїнських олімпіад, турнірів та конкурсів – під час лінійки чекав сюрприз. Вони отримали іменні стипендії від благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Варто зауважити, що ця програма вже у місті діє другий рік поспіль. Цього року традицію продовжили.

За високі досягнення у навчанні та науково-дослідницькій діяльності з метою морального заохочення й матеріальної підтримки обдарованої молоді, створення умов для виховання інтелектуальної та творчої еліти міста стипендіями нагородили переможців всеукраїнських олімпіад, турнірів та конкурсів.

З-поміж стипендіатів є вихованці НВК№9 - учні 10 класу: Анна Козіна, Ірина Ярмощук, Роман Самойленко, Владислав Тарашевський, Тетяна Гольченко, Марта Хомутенко; учень 9 класу Артур Вілігурський; учениця 8 класу Марина Козуб.


Сертифікати про отримання стипендій учням вручив головний юрисконсульт благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», член депутатської групи «Новий Луцьк», депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук.

Разом з тим він зачитав привітання зі святом останнього дзвінка від народного депутата України Ігоря Петровича Палиці:

«Сьогодні останній дзвінок сповістить про закінчення навчального року. Попереду – іспити і канікули. Але про вашу працю протягом року та її результати можемо говорити вже сьогодні. Ваш внесок в освіту – це вклад у своє майбутнє, у майбутнє рідного міста Луцька, у майбутнє України.

Бажаю випускникам, щоб знання, отримані в школі, стали надійним фундаментом у розбудові щасливого життя. Учням, які продовжать навчання, зичу наснаги, міцного здоров'я, нових звершень і підкорених вершин.

Усім батькам, вчителям, працівникам школи дякую за те, що виховуєте свідому, патріотичну молодь. Бажаю вам благополуччя, міцного здоров'я і миру», - з такими словами звернувся до присутніх Ігор Поліщук.


Завдяки цій стипендіальній програмі щомісячно з вересня 2014 до травня 2015 року луцькі школярі отримуватимуть по 200 гривень.

Самі ж стипендіати зізналися, що це їх приємно здивувало, бо вони не очікували таких результатів.

Учень 10 класу Роман Самойленко каже, що отримує цю стипендію вперше, а вибороти її вдалося завдяки перемогах у всеукраїнських змаганнях.

«Я й не розраховував її отримати, це стало для мене справжньою несподіванкою. Просто працював на змаганнях, маю дві перемоги на всеукраїнських турнірах з права та журналістики. Ми працювали щосили, хотіли пізнати істину. А стипендія, думаю, в цьому допоможе. Дуже приємно», - подякував він.


А десятикласниця Тетяна Гольченко скромно додає, що до перемоги її привела команда, адже всі разом школярі здобули перемогу в турнірі з правознавства. Вона каже, що вже визначилася з майбутньою професією і знання, здобуті в школі та на змаганнях їй дуже допоможуть у цьому.

«Ми з нашою командою зайняли перше місце на турнірі з правознавства, який цьогоріч відбувся у Луцьку. Довгих кілька місяців довелося потрудитися. Для себе я вибрала майбутню професію - юриста. А знання, які здобула в турнірі – ні з чим не зрівняти, вони обов’язково допоможуть у майбутньому», - каже вона.


Разом із роздачею нагород відбулося прощання школи зі своїми випускниками. Вони символічно випустили в небо блакитно-жовті кульки і голубів, як знак, що перед ними простягається далека дорога дорослого життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Дужка Показати IP 30 Травня 2014 15:28
А чому Недужко ще не в тюрьмі? Справа про незаконне вимагання коштів на капремонти школи хіба закрита? Навіщо було стільки галасу робити?
:( до Дужка Показати IP 31 Травня 2014 12:48
Нехай пояснить чому за літні місяці потрібно платити! За того Недужко давно потрібно взятися, це не благодійні внески - це ПРИМУСОВО благодійні . Створи приватну школу і командуй , а це поки що державна , і діти мають навчатись у ліцеях не по фін.показниках батьків а по знаннях . Де народна самооборона? чи там теж вже підмазав?....................
Петро Показати IP 30 Травня 2014 16:06
Фонд Ігоря Палиці - молодці!
ВАСИЛЬ Показати IP 30 Травня 2014 16:09
Давно закрита, виявилося, що все це неправда...
+))) Показати IP 30 Травня 2014 18:54
коментар було видалено
+))) Показати IP 30 Травня 2014 18:54
коментар було видалено
Лучанка Показати IP 30 Травня 2014 19:22
Дякувати Богу, що тут діти, а не "панни" як пишуть на ін. волин. сайті..., тут діти,без тонни гиму, зачісо та всього іншого-ДІЙСНО ШКОЛЯРКИ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus