USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Луцька школярка – переможниця Всеукраїнського наукового конкурсу

1 Квітня 2015 16:16
Волинські школярі стали переможцями фінального етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, що відбувся нещодавно у Києві. Зокрема, учениця 11 класу Луцького НВК «Гімназія № 14 імені Василя Сухомлинського» Олена Павлюк здобула перше місце серед знавців англійської мови.

Про це повідомили Інформаційному агентству Волинські Новини у рубрику «Повідом новину» представники Волинської обласної Малої академії наук.



МІРІАДИ ДИВОВИЖНИХ ЗНАНЬ

Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина – крилата фраза, що стала близькою учасникам фінального етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук, що відбувся 24 - 27 березня 2015 року в Києві для відділення мовознавства.

Юні знавці мов мали можливість виявити свої знання під час конкурсу, що звично відбувся у три етапи. Учасники – цікаві, неординарні особистості з усієї України, які досконало знають українську та з легкістю володіють кількома іноземними мовами - своєрідними способами вираження національного світосприймання, ментальності.

У кожного народу внутрішня структура мови особлива, як і своєрідний спосіб сприймання світу. Тому, манівці, вивчаючи вибрану мову, не просто осягали її глибинну структуру, а цікавилися способом мислення народу, що говорить нею. Навчання в Малій академії наук, поглиблене вивчення мов дав змогу учасникам переконатись: повага до рідної та іноземних мов підносить людську гідність.

ВОЛИНСЬКА КОМАНДА

Українською, російською, французькою, німецькою, іспанською, китайською толерантно та невимушено спілкувались учасники конкурсу-захисту. Після кількаденної конкурсної програми – оголошення результатів. Волинська команда у складі 5 слухачів успішно виступила та засвідчила високий рівень знань:

І місце – Павлюк Олена, учениця 11 класу Луцького НВК «Гімназія

№ 14 імені Василя Сухомлинського» (секція англійської мови);

ІІІ місце – Новак Юлія, учениця 11 класу Ковельської міської гімназії (секція української мови);

ІІІ місце – Янчик Юлія, учениця 11 класу Луцької ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 (секція французької мови);

учасник – Медвєдєва Єлизавета, учениця 10 класу Ковельської СШ І-ІІІ ст. № 3 імені Лесі Українки (секція німецької мови);

учасник – Скиртюк Марія, учениця 10 класу Луцької гімназії № 18 (секція іспанської мови).

Вітаємо переможців та їх наставників! Бажаємо успіху у подальшій науковій та творчій діяльності, досягнення вершин, відкриття нових міріад дивовижного світу знань.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Літжандарм Показати IP 1 Квітня 2015 16:49
Цікаво, як автор розуміє слово "міріади"? За словником це "незліченна кількість". "Відкриття нових міріад" - ото перл.
і що Показати IP 1 Квітня 2015 17:16
вірно тут все написано, поетично. Чого причепився?
Літжандарм Показати IP 1 Квітня 2015 17:38
Декому й "кавалькади" буде поетично. А ні, "серенади". Чи то пак, "буффонади".
Антон Показати IP 2 Квітня 2015 08:35
Молодці волиняни! Так тримати!
Нефілолог Показати IP 2 Квітня 2015 09:41
Слово "міріади" вживається зазвичай в художній літературі, тому зауваження Літжандарма недоречне. Хай би краще порадів(ла), що талановиті діти проявляють себе без "волохатої лапи", а маючи розум!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus