USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Луцька школярка за день заробила на куті 500 гривень

10 Січня 2014 14:41
Луцька школярка Ольга Левицька 6 січня перед Різдвом заробила 500 гривень, продаючи кутю. Стільки ж планує вторгувати 13 січня, напередодні Старого Нового року, інформує Gazeta.ua.

"Кутею торгую другий рік, - розказує Левицька. - Торік заробила за усі різдвяні свята майже 2 тисячі гривень. Крім куті, продавала лущені грецькі горіхи, мак, мед, сушені груші і яблука. Останні беруть на узвар".

Вчиться в 10 класі. Під час зимових канікул допомагає торгувати на ринку мамі. Продає овочі і фрукти на центральному ринку в Луцьку.

"З 3 по 5 січня мама торгувала сухою кутею. Пшеницю купляли мало, хоч ми просили всього 2 гривні за стакан. У супермаркетах кілограм крупи пшеничної або перловки продавали за 3,5-4 гривні. 6 січня вранці замочила кілька кілограм пшениці. Коли вона набрякла, зварила. Упакувала в каструлі, поставила у термосумку. На базар батько відвіз машиною. Варену розібрали за 3 години. Купували по 2-3 стакани", - зазначила дівчина.

Каже, конкуренція була високою

"Кутю перед Різдвом продавали майже на кожному прилавку. Але у дітей купляли краще, ніж у дорослих. Дехто ціну скидав, чашку куті за 4 гривні пропонував, а там майже 2 стакана. Варену купують краще, бо люди лінуються самі її готувати. Дехто навіть шукає уже порізані горішки і перетертий на кавомолці мак. Вдома варену кутю можна розігріти у мікрохвильові, додати меду, родзинок, горіхів і маку. А можна просто змішати з солодким узваром чи сиропом", - розповіла Левицька.

Дівчина знає 6 рецептів куті

"До куті можна додавати не тільки родзинки, але й курагу або чорнослив. Дехто ріже туди свіжі яблука, додає банани та мандарини. Але таку кутю треба швидко їсти, щоб фрукти не зіпсувалися, - розказує Левицька. - Мама навчила мене готувати кутю ще в 5 класі. Якщо не любите грецькі горішки, замініть їх на мигдаль чи кеш'ю. Останні горішки м'якші. Щоб не витрачати час на їхнє подрібнення ножем, просто покладіть горішки у пакетик і зверху побийте молотком, яким відбивають м'ясо. Мед або варення краще класти у щойно зварену пшеницю. Не переборщіть. Кутя має бути в міру солодкою. Смаку їй нададуть фрукти і сухофрукти".

13 січня торгуватиме кутею зранку

Зі слів Левицької, набір продуктів для куті на цьогорічні Різдво, Старий Новий рік і Водохреще обійдеться майже у 60 гривень.

"Три стакани вареної куті обійдеться у 9 гривень, стакан маку і горіхів - по 7 гривень, 200 грамів родзинок - 7-8 гривень. Півлітра меду - 30 гривень", - говорить Ольга.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
забавно Показати IP 10 Січня 2014 22:21
тупо рахувати чужі гроші

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus