USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцька фірма не платить працівникам зарплату вже півроку

13 Серпня 2009 11:26

До заступника волинського губернатора Василя Байцима на особистий прийом прийшли працівники ЗАТ «Ювілейний». Вони поскаржилися, що уже приблизно 5-6 місяців не отримують заробітну плату, а ті, хто вже звільнився із цього підприємства – не отримують розрахункових коштів. Про це 13 серпня йшлося під час прийому громадян з особистих питань заступником голови облдержадміністрації, – інформує репортер «Волинських Новин».  

До пана Байцима звернулося 5 розрахованих працівників ЗАТ «Ювілейний». Вони розповіли, що через невиплату коштів звернулися до міської прокуратури із проханням порушити кримінальну справу. Та провела перевірку, проте не виявила складу злочину. Опісля цього, незадоволені працівники звернулися до уже до обласної прокуратури. 
Директор ЗАТ «Ювілейний», за словами працівників, мотивує невиплату грошей фінансовою неспроможністю. Також лучани розповіли заступнику волинського губернатора і про те, що очільник цього підприємства не видає людям довідок про заборгованість, та й «достукатися» до нього не можна.  
Обурені невиплатою заробітних плат і розрахункових коштів працівники розповіли, що на підприємстві раніше працювало 70 осіб, тепер – приблизно десяток.
У підсумку пан Байцим наполіг на ще одному зверненні до обласної прокуратури, уже за поданням державної адміністрації, та до інспекції по праці. Адже, остання, за словами заступника голови Волинської ОДА, має компетенцію теж подавати до прокуратури.
Також на сьогоднішній особистий прийом до заступника волинського губернатора із проханням працевлаштування завітала молода лучанка, котра у цьому році закінчила один із волинських вишів за спеціальністю «менеджер-економіст». Пан Байцим запропонував залучити юнку до роботи у галузі підтримки підприємництва , а також порадив звернутися до центру зайнятості. 
Заступник голови облдержадміністрації зауважив, що для роботи у сфері підтримки підприємництва, а в майбутньому роботі із інвестиційними проектами, необхідне знання мов та економічних процесів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 13 Серпня 2009 12:00
цей байцим надав фірмі Енергія податкові пільги,яка має заборгованість по зарплати більше двох місяців,та приховують податки...корупція процвітає
В.Байцим Показати IP 13 Серпня 2009 13:32
Для Аноніма 13 серпня, 12:00 (повторно, прошу читати уважно, як можна вирышити Вашу проблему): На комісії, про яку Ви згадуєте, я один із співголів. Члени комісії в основному представники громадських організацій інвалідів області та влади, в їх компетенції: допомога малим підприємствам на яких працюють в основному інваліди. Згадане Вами підприємство, а точніше його директор на цій комісії звітувався, бо має заборгованість по заробітній платі перед своїми працівниками за два місяці...тому Вас не правильно проінформували...Однак, якщо дійсно мають факти, про які Ви заявляєте - раджу Вам звернутися!!! безпосередньо до прокуратури, чи інших компетентних в цьому органів! Разом з тим нагадую Вам, що в демократичній Україні на аномімки дозволено не реагувати чинним законодавством, це може бути інструментом конкурентної боротьби, тощо... тому якщо Ви дійсно хочете результату, та вболіваєте за інвалідів Вам потрібно буде назвати своє імя та адресу, а також навести переконливі факти слідчим...
Анонім Показати IP 13 Серпня 2009 14:22
податкова та міліція вже займаються.... комісія краще з працівниками цього лжепідприєства поговорила би...а так люди мовчать,бо нікуди їм йти...
дідо Показати IP 13 Серпня 2009 15:35
неховайтесь за "компетентними" органам...ви надаєте податкові пільги за рахунок волинян і не несете ніякою відповідальності...це називається робота для галочки...голвне надати, а кому вас вже не цікавить....це може бути непрофесійність, байдужість або корупція...самі виберете...
Анонім Показати IP 13 Серпня 2009 15:58
Респект В.Байциму за те що дає коментарі та ще й в обідній час. А щодо підтримки підприємництва то скажіть один державний орган який без хабарів реально, а не гарним словом допоможе підприємцю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus