USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Луцька мерія захистить підприємців від адміністрації ринку?

17 Грудня 2008 15:27
Директор ринку на вулиці Конякіна в Луцьку (біля школи № 11) Ольга Дубина зобов’язалася порозумітися з підприємцями, які торгують на ринку. Про це в ексклюзивному коментарі «Волинським Новинам» розповів директор департаменту Луцької міськради Олександр Козлюк.
Олександр Козлюк запевнив, що розмовляв із цього приводу з директором ринку. «Вона мені відповіла, що знайде певні компроміси з тими людьми, які мають великогабаритні контейнери і зобов’язалася з ними порозумітися. Яким чином – це буде відображатися в орендній платі», – зазначив посадовець.
Він додав: «Якщо ж вона не піде на поступки підприємцям, то у 2009 році в неї закінчується договір оренди і ми цей ринок зробимо муніципальним. Я особисто (Олександр Козлюк – депутат Луцькради від УНП, – «ВН») у такому разі ініціюватиму, щоб ми не продовжували договір оренди».
Пан Козлюк пояснив, що в такому разі орендна плата буде набагато нижча. Адже підприємець платитиме мерії менше, ніж посередникам, але до бюджету надходитиме більше коштів.
«Якщо сьогодні на оренду та інші збори (ринковий збір, прибирання території тощо) підприємець у Луцьку витрачає щонайменше 52 гривні (за квадратний метр у місяць, – «ВН»), то на муніципальних ринках це буде 40-45 гривень», – розповів директор департаменту підприємництва.
За його словами, сьогодні у підприємців на тому ринку оренда становить близько 56 гривень за квадратний метр у місяць, а адміністрація хоче зробити більш ніж 80 гривень.
«Однак я думаю, що можна знизити орієнтовно до 40-45 гривень», – висловив думку пан Козлюк.
Довідково:
Адміністрація ринку на вулиці Конякіна у Луцьку (біля школи № 11) збільшила вартість оренди торгових місць для підприємців у півтора рази. Як ідеться у зверненні підприємців до редакції, адміністрація ринку кілька разів упродовж року підвищувала вартість оренди.
Якщо у ІІ кварталі люди платили за 1 квадратний метр у день 1,15 гривні, то у ІІІ-му – вже 1,5, а в ІV-му – ще на тридцять копійок більше.
Однак, як скаржаться підприємці, директор ринку Ольга Дубина вимагає, аби 1 січня оренда становила 2,8 гривні за один квадратний метр щодня.
На ринку 16 грудня побував голова постійної депутатської комісії Луцької міськради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва Юрій Довгун. Він поспілкувався із підприємцями, однак директора на місці не виявилося.
Пан Довгун пообіцяв вивчити це питання на засіданні комісії, куди запросять представників підприємців та адміністрації торговища.
За його словами, зараз, в умовах кризи, навпаки потрібно підтримувати малий та середній бізнес, адже інші галузі економіки переживають не найкращі часи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus