USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Луцька міськрада продовжила договір оренди з «Облспоживспілкою». ВІДЕО

23 Грудня 2008 12:10
Депутати Луцької міськради продовжили договір оренди земельної ділянки на Завокзальному ринку з «Облспоживспілкою» на один рік. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
По наболілому «ринковому» питанню доповідав депутат від фракції БЮТ, заступник міського голови Святослав Зелінський. Він розповів, що проектом рішення передбачається продовження договору оренди «Облспоживспілці» до 1 лютого. За цей час буде проведено інвентаризацію, – пояснив Святослав Зелінський.
Зрештою, за словами пана Зелінського, до цього питання депутати повернуться ще на лютневій сесії. Він запевнив, що «Облспоживспілка» в будь-якому разі працюватиме на ринках, адже має там нерухомість. Тобто нині мова йде про запровадження на торговищах конкуренції, – наголосив пан Зелінський.
Луцький міський голова Богдан Шиба розповів, що будівництва ніяких торгових центрів на місці ринків не будуватиме. Зараз потрібно рахувати кожну копійку, яка надійде до бюджету. Він зазначив, що, швидше від усього, доведеться ще й облаштовувати додаткові торгові місця. За словами міського голови, це потрібно, аби мати можливість впливати на цінову політику.
Лідер фракції Андрій Козюра висловив жаль, що донині не проведено інвентаризації. Він запропонував продовжити договір оренди з «Облспоживспілкою» як мінімум на рік.
Богдан Шиба розповів, що департамент підприємництва провів інвентаризацію законних споруд на ринку. «Їх виявилося не так багато», – зізнався Богдан Шиба. Зараз триває інвентаризація тих споруд, які розташовані на торговищі з порушенням вимог законодавства.
Представниця «НУ» Лариса Духневич висловила думку, що, звісно, треба наповнювати бюджет. Однак під стіни мерії вийшла громада, – зазначила пані Духневич. Вона підтримала пропозицію пана Козюри продовжити договір оренди з «Облспоживспілкою» на рік.
Представник фракції УНП Анатолій Бубенщиков запропонував продовжити ухвалити два однакових рішення – продовжити договори оренди «Облспоживспілці» на 1 рік по обох ринках – і Центральному, і Завокзальному. Він підкреслив, що на цих ринках ціни найнижчі.
Голова постійної депутатської комісії з питань підприємництва Юрій Довгун додав, що не певен, що комунальне підприємство працюватиме ефективніше, ніж приватне. «Підприємці – не ті люди, які будуть мовчати», – пояснив пан Довгун. На його думку, потрібно продовжити договір оренди з «Облспоживспілкою» на рік, а то й на п’ять.
Голова бюджетної комісії міськради Юрій Корольчук висловив припущення, що є інші шанси наповнювати бюджет, як заробляти на ринках. Він запропонував в порядку експерименту надати земельну ділянку «АвтоПаркСервісу» на Центральному ринку і подивитися на ефективність роботи КП.
Міський голова зазначив, що певне масштаб надходжень до бюджету від ринкового збору не такий, як від першого кошика (податок із доходів фізичних осіб). Але тут стоїть питання «5 чи 10 мільйонів гривень», – зазначив Богдан Шиба.
Секретар Луцькради Анатолій Бірюков нагадав про конфлікт між «Скорпіоном-Сервіс» та підприємцями на Завокзальному ринку. «Хто гарантує, що «Облспоживспілка» не підніме оренди?» – поцікавився пан Бірюков. А в такому разі, зазначив він, підприємці прийдуть за допомогою до Луцької міськради.
«Там занадто мільйонів крадеться, там занадто багато мільйонів зникає. Коли міський бюджет здихає, то деякі з того добре наживаються», – сказав Богдан Шиба.
Підприємці стверджують, що не можна міняти одного посередника на іншого. «Ми працювали з «Облспоживспілкою» десять років, і вона нас влаштовує», – зазначила з трибуни одна пані із делегації підприємців до депутатів. За її словами, вони пропонували тристоронню угоду між «Облспоживспілкою», міськрадою та підприємцями.
Підприємці пояснюють, що їм сьогодні зрозуміла політика «Облспоживспілки», на відміну від позиції влади. Спочатку їм, мовляв, пропонували прямі угоди, потім – виплив якийсь посередник («АвтоПаркСервіс»).
Олександр Пилипович із фракції БЮТ висловив думку, що договір оренди треба продовжити до 1 лютого. За його словами, тут люди ведуть боротьбу за гроші. «Помножте 5-6 тисяч гривень на 5-6 тисяч підприємців (у місяць – «ВН»), і ви зрозумієте, за які гроші воюють», – зазначив Олександр Пилипович.
Після більш ніж годинного обговорення міський голова поставив питання на голосування. Як підсумок, за продовження договору оренди на один рік проголосували лише депутатів 23 депутата (забракло одного голосу). Натомість пропозицію продовжити договір оренди «Облспоживспілці» земельної ділянки для обслуговування ринку на вулиці Карпенка-Карого, 1 лише до 1 лютого підтримали ще менше обранців громади – чотирнадцять.
Згодом пропозицію продовжити договір оренди на рік поставили на повторне голосування – її підтримали 27 депутатів. За проект рішення в цілому проголосували вже ефективніше – 31 обранець громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанка Показати IP 24 Грудня 2008 09:57
Дивовижно, що депутати міської ради, які мають стояти на сторожі інтересів бюджету міста, з вражаючою наполегливістю прагнуть віддати гроші з ринків облспоживспілці, котра на ринках тільки наживається. Базарники ж усе облаштовують за власні гроші, а при чім тут облспоживспілка? Ні в якому місті України нема такого "шалману", як на Старому луцькому ринку. Люди і досі продають з асфальту, а перекупники та "гуманітарка" процвітають, зайнявши великі площі і мало чим поповнюючи бюджет. Вже за це треба гнати сільпо з ринку, хай відновлюють загублену ними торгівлю у селах. А луцьким депутатам ганьба, бо цим голосуванням вони ясно висловили свою продажну позицію.
Злидень Показати IP 24 Грудня 2008 13:55
Значить хтось добре "підмазав" депутатів. Подивитись хто голосував за продовження аренди облспоживспілкою - той депутат куплений.
Куплений Показати IP 24 Грудня 2008 15:57
Я голосував! І бажаю, щоб ви все життя отримували ті гроші, які мені заплатили!
Депутат-Злидню Показати IP 24 Грудня 2008 19:56
Кожен судить по собі!!!
Злидень-Депутату Показати IP 25 Грудня 2008 15:11
А ви особисто як голосували і з якими мотивами? А крил у Вас за спиною поки ще нема? Ганьба!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus