USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Луцька міськрада сказала «фе» кредитному рабству

28 Січня 2009 11:39
Депутати Луцької міськради підтримали звернення до Президента Ющенка, Прем’єр-міністра Тимошенко і спікера Литвина щодо врегулювання кредитних стосунків позичальників із банківськими установами. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
Сьогодні під стінами луцької мерії розгорнувся пікет під гаслом «Ні кредитному рабству!», в якому взяли участь близько трьох десятків чоловік. Протестувальників підтримав керівник фракції «Наша Україна» в Луцькради Андрій Козюра, який запропонував включити до порядку денного сесії звернення до «наших центральних органів, аби вони звернули увагу на проблеми в галузі кредитування».
Під час обговорення проекту рішення зауваги виникли у представника фракції «НУ» Олега Іванюка. На його думку, цим питанням повинні займатися спеціалісти, які можуть вирішити компетентно. За його словами, банки не займаються вилученням майна, – це справа судів.
Голова постійної комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва Юрій Довгун заперечив Олегу Іванюку. Він запевнив, що йому телефонували і розповіли, що в людини забрали вантажний автомобіль без рішення суду. «У мене запитання, чи повинен банк у такий важкий період наживатися на людях?» – поцікавився пан Довгун.
Його підтримав представник фракції БЮТ Сергій Григоренко. Він висловив думку, що міськрада повинна піти назустріч пікетувальникам.
Міський голова Богдан Шиба розповів, що квартиру взяв не в держави, а купив у кредит. Він зізнався, що йому його зарплати не вистачає, щоб справно сплачувати кредит. А пересічним громадянам ще важче, – додав пан Шиба. Він також депутатів закликав підтримати це звернення.
Зрештою, опісля півгодинних дебатів це звернення підтримали 34 обранці громади, проти проголосував лише один депутат.
Луцькі депутати вважають, що для зняття напруги потрібно розпочати розробку механізму допомоги позичальникам у час кризи, врахувавши вимоги підприємців. Зокрема такі:

відміна нарахування пені та штрафних санкцій;
здійснення валютних кредитних платежів за курсом, який був зафіксований на момент укладання кредитної угоди, без додаткових комісій;
заборона підвищення кредитних ставок;
надання позичальнику кредитних канікул по тілу кредиту з нульовою ставкою;
заборона відчуження заставного майна в односторонньому порядку.
Депутати вважають, що зволікання з вирішенням цих питань призведе до «незворотних економічних та суспільних наслідків».
Нагадаємо, луцькі підприємці розпочали акцію \"Ні кредитному рабству!\" 20 січня з автопробігу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 28 Січня 2009 12:48
А хто цей один,що проголосував "проти"???
дідо Показати IP 28 Січня 2009 14:01
колись мріяли про "цивілізоване" життя... ну шо ковтнули досхоча?...самі винні, треба думати перед тим як позичати більше ніж заробляєш... а банки тут не дочого, вони також себе захищають...ЦЕ КАПІТАЛІЗМ!!!!
Вінстон Показати IP 28 Січня 2009 14:07
Ну звичайно ж банкір якийсь!
Панове Показати IP 28 Січня 2009 15:31
Панове! А чи не забагато у вас Григоренка? Вже в третій інфі він все "зауважує".Що, БЮТ іде на вибори, а Сірожа його знамя в Луцьку? Тупо!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus