USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцька молодь влаштувала «тусовку» на честь Шевченка. ФОТО

14 Березня 2011 10:11
З нагоди 197-ї річниці від дня народження видатного українського письменника та художника Тараса Шевченка луцька молодь зібралась на вечір патріотичної пісні.

Кілька десятків шанувальників творчості Шевченка у суботу, 12 березня, співали і читали його вірші, міркували та філософствували про внесок «Кобзаря» в українську історію та культуру.

За задумом організаторів заходу (громадських організацій Квартира FM, Національний Альянс та Українська Народна Молодь), присутні вбрались у вишиванки.

У патріотично оформленій залі зібралося чимало людей, серед яких були й депутати обласної та міської рад: Ігор Гузь, Анатолій Вітів та Андрій Калахан. Спостерігав за дійством і заступник начальника обласного управління культури і туризму Василь Ворон.

Першими перед глядачами виступив луцький колектив «Збіг Обставин». Вони виконали кілька ліричних композицій, а завершили свій виступ веселою піснею. Один із учасників гурту продекламував поему Шевченка під супровід клавіш і гітари.

Зіграти своїх патріотичних пісень наступними вийшов гурт із села Маяки «Хімцентр».

Хедлайнером вечора став гурт із міста Калуш «Широкий Лан». Соліст Святослав зауважив, що Луцьк – це його другий дім. Хлопці викликали овації у залі, особливо при виконанні пісні «Сини України». Усі присутні колективу підспівували.

Окрім музики, на цьому заході можна було почути поезію на патріотичну тематику. Вірші читали Марія Марченкова, Валерій Гнатюк, Хельга Ластівка та Юлія Грицюк.

Поему «І мертвим, і живим, і ненародженим...» молодь зачитала спільно – кожен по кілька рядків.

«Безсмертні твори Шевченка завжди актуальні. Вони спонукають суспільство до думки, дій, супротиву», – висловилась голова осередку НацАльянсу Майя Москвич.

Наприкінці вечора визначили найкращі жіночу та чоловічу вишиванки. Кращою серед дівчат визнали вбрання Юлії Грицюк. Її сорочці уже 70 років. Отримала вона її у спадок від своєї бабусі. У найкращій чоловічій вишиванці прийшов Богдан Шабаш, сорочку якому вишила мама.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
UKR Показати IP 14 Березня 2011 10:18
М О Л О Д Ц І
КП Показати IP 14 Березня 2011 10:32
П,ють, гуляють, співають в піст - хіба це не по-християнськи? Про піст забули?
Роман до КП Показати IP 14 Березня 2011 14:28
На рахунок "п'ють" я поспорю - жодного алкоголю не було, і п'яних також...
володя волинський Показати IP 14 Березня 2011 11:07
Читатати і славити Кобзаря ,велика честь, а виконати заповіт це обовязок.Поховайте та вставайте ,до революції,кайдани порвіти і чужою злою кровю (КРОВЮ партії регіонів)волю окропіте.!!Україною будуть правити українські патріоти.Смерть ворогам.!!
Женька Показати IP 14 Березня 2011 11:23
Слався чучело-ідолопоклонське,бо той страшний богохульник вам сам заповів: ..Нема Господа на небі! А ви в ярмі падаєте Та якогось раю На тім світі благаєте? Немає! немає! Шкода й праці. Бог не знає, що діється В нас на Україні. А я знаю. Хула всьому! Ні, ні, нічого Нема святого на землі... Мені здається, що й самого Тебе вже люди прокляли!
VSC Показати IP 14 Березня 2011 11:24
Тусовка и Кобзарь? Креатифффф.
Роман до VSC Показати IP 14 Березня 2011 14:29
По-твоєму, краще взагалі нічого не робити?
Козак Показати IP 14 Березня 2011 13:23
Богохульники та ідолопоклонники раді за ВАС!
Yorik до Козак Показати IP 14 Березня 2011 19:10
....ну вот чесно, я не націоналіст і творчість Шевченка мене не заципила... але якого милого стільки критики на те, що люди хоть шось роблять? Збираються, проводять разом час, спілкуються, "тусять" одним словом. Шо завідно?)
Наталя Показати IP 14 Березня 2011 19:01
Московський патріархат назбирав грошей на тролів??
Харитон Показати IP 14 Березня 2011 20:02
Та мабуть вже сам московський патріархат за Шевченка оці його"творенія",що віршами назвали, нашкрябав.
nevirko Показати IP 14 Березня 2011 23:22
Напевне цікавий захід був. Шкода, що читаю лише зараз про це.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus