USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На честь бійців 51-ої бригади хочуть назвати вулицю у Луцьку

27 Березня 2016 16:30
Одну з вулиць Луцька хочуть назвати на честь бійців 51 бригад, - інформує ДЕНЬ.

На сайті міської ради зареєстрували петицію з проханням одну з вулиць міста назвати на честь бійців 51 бригади.

Напевне, це буде та пропозиція, яка у рекордний термін збере потрібну кількість голосів, бо тема 51 бригади для Волині і волинян є болючою. Бригада, котра базувалася у Володимирі-Волинському, бійці якої першими були кинуті у зону так званого АТО, пройшли всі гарячі точки, опісля були звинувачені у дезертирстві, або, іншими словами, - самовільному залишенні частини. Причому «залишенні» вже після демобілізації, після того, як бійців відзначили бойовими нагородами. Указом Президента України 51 бригаду розформували і нині на її основі створено бригаду 14-ту. А півтори тисячі бійців тягають по судах начебто за самовільне залишення частини, хоча насправді є багато питань не до них, рядових, а до їхніх командирів...

Волинський адвокат Василь Нагорний, який є наразі одним з основних захисників демобілізованих бійців 51-ої, і виступив з пропозицією назвати у Луцьку одну з вулиць на честь бригади.

«Ми повинні берегти пам'ять про бійців, які першими були призвані по мобілізації та ціною свого життя зупинили окупантів, - каже Василь. -

51 окрема механізована бригада складалась в основному з простих хлопців з сіл та міст нашої ( і не тільки) області, яких не підготовленими, без амуніції, зі старою військовою технікою відправили на схід. Певен, що заслуговують на вічну пам'ять і повагу 98 бійців (цифра з Книги пам'яті )цієї бригади, які загинули з квітня по жовтень 2014 року, а також ті, кого досі чекають родини. Ті, хто не відступив перед "Градами", вижив в численних котлах, штурмував Савурку, пережив знущання в полоні , залишився інвалідом, носить в тілі осколки та через посттравматичний синдром досі воює… 51 ОМБр з подачі недолугих радників, політиків, генералів, хотіли призначити винними у всіх невдачах на сході, прикривши зраду та боягузтво командування. Не вдалось, бо надто багато свідків з Небесного Легіону поскаржились Богу. Бригаду ліквідували, але пам'ять – не ліквідують! Хай назва вулиці буде частинкою тієї пам’яті. Коли наші внуки запитають, в честь кого названа ця вулиця, нам буде їм що розповісти». Петицію для підписів обіцяють виставити на сайті міської ради у понеділок.

Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus