USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцька неформальна молодь зустрілася з ветеранами УПА

11 Серпня 2008 12:00

Під час фестивалю луцького фестивалю «Бандерштат» колишні вояки УПА знову заспівали повстанських пісень, - інформує 11 серпня репортер «Волинських Новин».
Кожен із присутніх ветеранів розповів про те, як вони потрапили в УПА та боролися проти окупантів. Однак, як зазначив колишній вояка УПА Володимир Доманський із села Гаразджі, що основною метою для них стала боротьба за свободу своєї держави. І інколи свою гідність і свободу потрібно було відстоювати за допомогою сили.
Але навіть ув’язнення і відправлення на Колиму не скорило повстанців, і найбільше, чого вони прагнули - повернення на Україну.
За словами пана Доманського, на крайню північ Росії з Волині було вивезено 6 тисяч чоловік, із яких близько п’яти сотень - дівчата та жінки. Додому повернулися лише 1,65 тисячі чоловік. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 11 Серпня 2008 15:41
фото - просто креативна бомба!!!
Анонім Показати IP 13 Серпня 2008 12:27
Модно зараз шукати героїв там, де раніше їх проклинали. Цікаво, яка мода буде через 20 років? Кого тоді славитимуть, а кого ганьбитимуть?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus