USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцька поліклініка обслуговує пацієнтів за міжнародними стандартами

28 Квітня 2010 10:50
Учора Луцька міська поліклініка №1 отримала перший в Україні міжнародний сертифікат якості ISO 9001:2008.

Як розповів головний лікар поліклініки Ігор Гнетньов, до впровадження нової системи управління медзаклад ішов майже два роки. Проводили спеціальні тренінги для управлінців, міняли документацію.

«Працювати у якійсь системі набагато легше, ніж в хаосі. Ми вдосконалили систему документообігу, відтепер багато документів між підрозділами поліклініки поширюються в електронному варіанті. Організували відеоспостереження.

Крім того, по-новому працюємо з картками пацієнтів, де вказано детально, хто чим перехворів, хто лікував. Поступово ми перейдемо на попередній запис відвідувачів і плануємо відмінити віконечко реєстратури. З часом думаємо ввести систему «ресепшн» як у готелях і електронну базу даних», - запевнив Гнетньов.

Зовнішній аудитор Петро Підгаєць, який і привіз сертифікат від німецької компанії «Глобал Сертіфік», наголосив, що система управління якістю регулює процес надання послуг. Системою ISO передбачено проведення соціологічних досліджень та вдосконалення роботи працівників аби покращити якість наданих послуг.

Начальник міського управління охорони здоров’я Федір Кошель розповів, що завдяки впровадженню цієї системи поліклініка уклала договори з кількома підприємствами на медичне обслуговування. Одне з підприємств – завод «Кромберг і Шуберт».

Довідково:

Система управління якістю (СУЯ) – це засіб, за допомогою якого організація спрямовує та контролює ті види діяльності, які впливають на якість.

Її складники – організаційна структура, планування, процеси, ресурси і документація, що використовуються для забезпечення і поліпшення якості продукції та послуг, а також виконання вимог замовників.

Системи управління якістю базуються на принципах управління якістю, основи яких закладено в міжнародних стандартах ISO серії 9000, прийнятих міжнародною організацією з стандартизації ISO.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus