USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Столична фірма відсудила в луцької поліклініки понад 300 тис. грн

8 Липня 2021 14:05
За рішенням Господарського суду у Волинській області, луцька поліклініка має сплатити столичній фірмі, у якої орендувала аналізатори крові, 300 тисяч гривень. Медики готові оскаржувати рішення в суді вищої інстанції, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

«Господарський суд вирішив резолютивну частину рішення оголосити в такій редакції. Перше – позов задовольнити повністю. Друге – стягнути з комунального підприємства «Луцький центр первинної медичної допомоги» на користь ТзОВ «Лаб-Універсум» 312 332 гривні 98 копійок збитків, 4684 гривні 99 копійок витрат, пов’язаних з оплатою судового збору», – зачитала суддя.

Нагадаємо, Луцький центр первинної медичної допомоги орендував у столичної фірми «Лаб-Універсум» два аналізатори крові за символічну ціну – 1 гривню 20 копійок на рік. Згодом медичний заклад оголосив тендер на закупівлю реактивів, без яких робота аналізаторів неможлива. У тендері брала участь і фірма «Лаб-Універсум», але торги вона не виграла. Після цього «Лаб-Універсум» вирішила розірвати договір оренди й забрати аналізатори. Однак поліклініка була вимушена п’ять разів звертатися до фірми, аби та забрала своє обладнання. Натомість ТзОВ «Лаб-Універсум» звернулося до суду, аби відсудити у поліклініки 300 тисяч гривень за несвоєчасне повернення орендованого обладнання.

На думку юриста комунального закладу «Луцький центр первинної медичної допомоги» Дениса Деркача, рішення Господарського суду дивне, тому він буде звертатися до вищої судової інстанції.

«Суд досить поверхнево дав оцінку тим доказам, які наявні в матеріалах справи, надав перевагу одним доказам над іншими, незважаючи на рішення Верховного суду, який чітко визначив, що комунальне підприємство діяло в межах закону», – сказав він.
Натомість юрист ТзОВ «Лаб-Універсум» Євген Гамрецький зазначив: «У відзиві на позовну заяву представник позивача зазначає, що цей договір є несправжнім, оплата по ньому не проводилася…Ми надаємо копію платіжного доручення, сторонами було змінено порядок розрахунків».

Аби ситуація не повторилася, луцька поліклініка вирішила повернути й інший прилад, тому звернулася до Верховного суду, який ухвалив, що саме представники «Лаб-Універсум» мають приїхати до Луцька, щоб забрати своє обладнання. Однак у київській фірмі хочуть провести експертизу, чи прилад справний. Виконавче провадження ще триває.

«Ми не можемо знайти з ними консенсусу щодо порядку повернення. Іншого виходу просто немає. Ми змушені замовляти експертизу, аби надалі рухатися в цьому напрямку, бо без експертизи, напевно, ми не зможемо ніколи передати обладнання, тому що вони постійно відтягують час», – зауважив Денис Деркач.

Два роки тому Луцький центр первинної медичної допомоги придбав власний аналізатор крові. А поки один з орендованих приладів ще залишається в поліклініці заклад оскаржуватиме рішення Господарського суду у Волинській області про стягнення понад 300 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Експерт Показати IP 9 Липня 2021 11:50
"Это какой-то, позор"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus