USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцька влада хоче наполовину знизити вартість оренди приміщень для малих підприємців

18 Травня 2009 17:01
Міський голова Богдан Шиба винесе на розгляд сесії Луцькради питання про врегулювання оренди нерухомого майна. Про це пан Шиба розповів сьогодні, 18 травня, під час зустрічі з лідерами молодіжних організацій, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
За словами пана Шиби, планується, що малим підприємцям на 45% знизять обсяг оренди приміщень, які перебувають у комунальній власності. Відповідне рішення градоначальник винесе на розгляд депутатів міськради наступної сесії.
 
Власне, під час зустрічі з лідерами «молодіжок» домовлено, що аналогічний підхід застосують і до НДО. Адже, поскаржилися очільники молодіжних організацій, вони ще сяк-так 3%-ву оренду сплачувати спроможні, але щороку платити комерційній структурі тисячу гривень за експертну оцінку приміщення – не здатні. Якщо ж підготувати рішення про зменшення вартості оренди для «молодіжок» до чергової сесії не вдасться, то це питання пан Шиба пообіцяв винести на наступну сесію.
 
Окрім того, під час зустрічі обговорювали і можливість створення спільного для багатьох організацій офісу. Дехто пропонував утопічний проект: виділити молодіжним НДО приміщення, де кожна «молодіжка» матиме власний кабінет. Натомість начальник відділу сім’ї та молоді Ігор Гузь зазначив, що подібне приміщення вже є – центр дозвілля «Естет». За його словами, термін оренди цього будинку «Естетом» сплив півтора роки тому, а наразі триває судова тяганина між цим НДО та міськрадою, адже приміщення перебуває у комунальній власності. Пан Гузь запропонував підготувати звернення до «Естету» про спільне користування цією спорудою різними організаціям.
 
На це досить скептично зреагував очільник «АМоРе» Михайло Шелеп. Він зазначив, що «відповідальні чиновники міської ради зокрема Ігор Володимирович (Гузь, – «ВН»)» використовують цю ідею як стяг, а насправді питання вже роками не вирішується. Пан Шелеп запропонував як варіант «спільного офісу» приміщення, яким користувалася «Наша справа».
 
Довідково:
 
Із нагоди Дня молодіжних та дитячих організацій подяку міського голови оголошено колективам «АМоРе», Центру ефективної комунікації, ЦГМО «Наша справа» та ВОО НДЛМ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Подумаэмо? Показати IP 18 Травня 2009 17:52
Зниження орендної плати для малих підприємців-це потужний крок на відкат в чийсь карман. Прості запитання: чи може (міг) малий підприємець взяти в оренду комунальне майно на конкурсних засадах без хабарів? Багато таких? Чи орендна плата за комунальне майно такаж як і в приватного сектора? Чи є вільне комунальне майно? Чи знизилась ринкова орендна плата на 50%? Чи потрібні бюджету гроші?
Михайло Шелеп Показати IP 19 Травня 2009 08:36
колеги-журналісти виправте неточність: я говорив про приміщення яке КОЛИСЬ використовувалось ЦМГОВ "Наша справа" на проспекті Молоді, 13б а не це де ця організація перебуває зараз. колись це приміщення відилили для СПІЛЬНОГО використання організацій, що тоді обєднувались в "Нашій справі"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus