USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьке Євангеліє презентували у Мілані. ФОТО

14 Листопада 2011 17:44
У неділю, 13 листопада, з благословення предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та за підтримки митрополита Луцького і Волинського Ніфонта у місті Мілан (Італія) презентували факсимільне видання унікального твору XIV століття - Луцьке Євангеліє, яке було перевидане у Волинській єпархії УПЦ.
Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.

Презентація відбулась після Божественної Літургії у храмі парафії святителя Амвросія Медіоланського. Святкове богослужіння очолив настоятель Свято-Амвросієвського храму ієромонах Авмросій (Макар) у співслужінні священників з Волинської єпархії, які прибули на презентацію: протоієрея Миколая Бондарука, архімандрита Онуфрія (Куца) та протоієрея Валентина Марчука.


Після Літургії секретар Волинської єпархії зачитав слово Предстоятеля УПЦ у якому, зокрема, йдеться: «Луцьке Євангеліє є однією з найдавніших східнослов’янських писемних пам’яток. Колорит церковнослов’янської та української мови Луцького Євангелія є яскравим свідченням того, що Україна і її Православна Церква не стояли осторонь культурно-історичних процесів, які проходили в Європі XIV століття.


Саме Волинь дала світові Луцьке Євангеліє XIV ст. та Пересопницьке Євангеліє XVІ ст., на якому сьогодні приймають присягу на вірність Богові і народові Президенти незалежної України.


Луцьке Євангеліє є предтечею Пересопницького, а також одним із духовних символів міста Луцька і всієї Волині. Символічно, що заради створення факсимільного видання Луцького Євангелія об’єднали свої зусилля Волинська єпархія нашої Церкви, Національна академія наук України, Національна бібліотека імені В.І. Вернадського та Російська Державна бібліотека.

Презентуючи цю унікальну пам’ятку світові, ми представляємо українське православ’я та національну українську культуру, про яку, завдяки цьому, дізнаються як наукові та інтелектуальні кола Італії, так і наші співвітчизники, які проживають у цій прекрасній країні, з якою Україну поєднують давні тісні зв’язки» та подарував факсимільне видання для парафії.













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Иван Показати IP 14 Листопада 2011 17:48
сектанты...
kotyk Показати IP 14 Листопада 2011 20:43
цікаво
Ивану Показати IP 15 Листопада 2011 08:27
Іван є Іван.......
Exaboto Показати IP 15 Листопада 2011 09:59
боже, така подія, така книга, а людей прийшло чоловік 50. Видно он як цінують люди свою релігію....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus