USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцьке правосуддя стало на захисті свободи слова

5 Червня 2009 10:18
Луцький міськрайонний суд іменем України відмовив у задоволенні позову депутата міськради, відомого правозахисника Миколи Нікітюка до газети «Відомості», журналістки Галини Баран та лучанки Зінаїди Онищенко про спростування нібито недостовірної інформації та начебто захисту честі, гідності і ділової репутації. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Як зазначив у судових дебатах Микола Нікітюк, він «поніс певну моральну шкоду» через публікацію в газеті «Відомості» про незаконне будівництво гаражів. За словами пана Нікітюка, він не зміг повною мірою виконувати обов’язки як депутат міськради, відстоюючи інтереси громади, двічі перебував на стаціонарному лікуванні у військовому госпіталі. Тому просить стягнути на його користь 20 тисяч гривень компенсації моральної шкоди – 12 тисяч з газети і по 4 – з Галини Баран та Зінаїди Онищенко.
 
Натомість головний редактор «Відомостей» Галина Федоренко зазначила, що в цьому матеріалі немає жодного оціночного судження – лише цитування листа об’єднання громадян, відповідь на усний інформаційний запит від головного архітектора міста Георгія Шевчука та градоначальника Богдана Шиби. Окрім того, до редакції спростування від Миколи Нікітюка не надходили, лише – «емоційні виступи». На час виходу газети у депутата не було жодного дозволу на будівництво.
 
За словами журналістки Галини Баран, журналіст може вільно збирати інформацію в межах чинного законодавства. «Покарання журналіста за поширення чужої думки в інтерв’ю може стати перешкодою до реалізації головної функції преси – суспільного наглядача», – зазначила панна Баран. Тому політик, який є публічною людиною, повинен бути готовим до того, що перебуватиме під пильною увагою ЗМІ.
 
Зрештою, суддя Роман Кихтюк відмовив у задоволенні позову депутата.
 
Нагадаємо, депутат Луцької міськради Микола Нікітюк потрапив у першу десятку всеукраїнського антирейтингу \"Вороги преси-2008\".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ВІнстон Показати IP 5 Червня 2009 10:57
Галя! ВІТАЮ З ПЕРЕМОГОЮ! Нікітюку ПАЗОР! ФУУУУУУУУ! ЗАСМЕРДІВСЯ!
Яворська Показати IP 5 Червня 2009 12:03
Галка, мої вітання!
Юлія Показати IP 5 Червня 2009 14:56
Галині - мої вітання! Нікітюка - ф топку!
Мирослав Ватащук Показати IP 5 Червня 2009 15:35
Галинка, вітаю із перемогою! І з прийдешнім Днем журналіста!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus