USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі «акули пера» обіцяють пікетувати фестиваль журналістики

11 Липня 2016 21:05
Представники луцької медіа-спільноти висловили різке обурення виділенням коштів із міської казни на організацію горезвісного Фестивалю волинської журналістики. «Якщо не вдасться врегулювати питання усіма законними методами – будемо пікетувати», - запевняють вони.

Із такою заявою журналісти прийшли на прийом до Луцького міського голови Миколи Романюка сьогодні, 11 липня.

Нагадаємо, «Фестиваль волинської журналістики», до програми якого входять майстер-класи, концертна програма і фуршет, – один із фаворитів конкурсу громадських ініціатив. Утім, незважаючи на докази, які опосередковано вказують на значні «накрутки» під час голосування за найкращі ініціативи громади, на реалізацію яких з міського бюджету виділять до 50 тисяч гривень, результатів конкурсу не скасують.

Три тисячі гривень - на куліш, дві - на оркестр, півтори - на рамки та дипломи. Саме на це планують витратити бюджетні кошти під час славнозвісного фестивалю.

Так, 27 травня 2016 року Луцький міський голова Микола Романюк затвердив перелік ініціатив-переможців конкурсу. Однак, як виявилось, не всі із списку тих, чиї прізвища «чорним по білому» вказані у списку підписантів ініціативи, насправді її підписували.

Тож, волинські журналісти написали звернення виконуючому обов’язки голови Національної спілки журналістів України Сергію Томіленку, аби він розібрався в ситуації, яка склалася з «Фестивалем волинської журналістики». Ініціаторами організації фестивалю є представники обласного осередку Національної спілки журналістів України.

Таким чином, у пошуках справедливості журналісти прийшли й до міського очільника.
Зі слів журналістки та громадської активістки Марії Доманської, у представників медіа-спільноти є певні прохання, чи то б пак вимоги, до міської влади щодо проведення конкурсу громадських ініціатив. Зокрема, пресу надзвичайно бентежить так званий «Фестиваль волинської журналістики», голосування за який відбулося з низкою порушень.

«Ми просимо, аби ви своїм проектом рішення відмінили результати голосування. Простіше кажучи, ми просимо відмінити фестиваль журналістики у Луцьку», - звернулась Марія Доманська до мера.

Однак, градоначальник лише відмахнувся:

«На жаль, я не знаю, скільки голосів накрутили і що саме накрутили. Відповідне рішення приймала профільна комісія. Мені теж не подобається ідея з цим фестивалем, але факт, що самі журналісти «перегризлися» між собою – справа виключно ваша. А те, що стосується заходу, то він був передбачений в програмі, за нього усі голосували. Проте шум почався лише після того, як прийняли розпорядження», - наголосив мер і зазначив, мовляв, кошти із бюджету на реалізацію скандального проекту виділили вже давно.

На це медійники відповіли, що владі не годиться фінансувати журналістів з місцевого бюджету у той час, коли існує низка соціальних ініціатив або коли є люди, які потребують допомоги більше.

«Іноді це питання життя і смерті, здоров’я та безпеки», - запевняють вони.

Утім, Микола Романюк вперто стояв на своєму, мовляв, поважає думку профільної комісії і «крапка». «Я беру участь в голосуванні за автобусні маршрути, але й досі не знаю всіх маршрутів в місті», - обмовився він.

У розмову втрутився й самооборонівець Сергій Рижков, який наголосив очільнику міста, що брехню визнавати ненормально.

«То є певний імідж міста. А нам, як журналістам, не байдуже, на що виділяють міські кошти. Мало того, що ми плавно повертаємося до «совка», так ви ще й схвалюєте ці рішення та виділяєте на них кошти. В цивілізованих країнах грошей з місцевого бюджету для журналістів не дають, бо це - залежність журналістів від влади. В іншому випадку про Луцьк знатимуть й говоритимуть всі», - додала журналістка Ірина Мусій.

До слова, присутні на прийомі громадян представники преси в один голос переконують, що фестиваль не містить жодної освітньої складової для журналістів.

«Куліш, оркестр… А як сказати дитині, яка потребує ліків чи дитячого майданчика, мовляв, вибач, в бюджеті немає грошей, бо дорослі дяді захотіли оркестр і грамоти», - кажуть «акули пера».

Окрім цього, медійники заявили, що у випадку, якщо усіх використаних законних методів буде не достатньо для того, аби «горе-ініціативу» відмінили і не профінансували, то в представників преси не буде іншого виходу, як пікетувати захід.

«Ви повинні зрозуміти в які ситуації я знаходжусь. Є колегіальне рішення профільної комісії, яке відмінити не можна», - відповів присутнім Микола Романюк, однак трішки згодом пообіцяв влаштувати спільну зустріч членів профільної комісії, представників влади та громадськості, аби обговорити усі варіанти вирішення спірного питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
карась Показати IP 11 Липня 2016 21:16
І Рижков - акула пера? Разом з Доманською? Браво!
лящ до карась Показати IP 11 Липня 2016 22:25
НІ, це - громадські активісти, які прийшли повимахуватись )))
Мама Показати IP 11 Липня 2016 23:28
а ви акули, чи неакули ? пера
Не акула Показати IP 12 Липня 2016 00:55
Традиції Павлика Морозова живі. Продав тата, продав маму, продав колег. Якщо дали, взяв... Ось і вся мораль.
Тато Показати IP 12 Липня 2016 06:51
коментар було видалено
? Показати IP 12 Липня 2016 09:35
А пікетувати розслідування вбивства Олеся Бузини ці "акули пера" -ЗБИРАЮТЬСЯ?
Хм... Показати IP 12 Липня 2016 18:11
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus