USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку журналісти забажали пофестивалити за бюджетний кошт

24 Травня 2016 14:21
Фестиваль Волинської журналістики, до програми якого входять майстер-класи, концертна програма і фуршет – один із фаворитів конкурсу громадських ініціатив. За бюджетний кошт журналісти планують обмінюватися досвідом і тішитися здобутками. Оскільки всі можуть побачити списки підписантів, то є й такі, хто себе там відшукав, хоч … ініціативу не підписував.

Голосування на конкурсі громадських ініціатив завершилося. І хоч офіційно результати в міській раді ще не оголосили, та будь-хто може побачити фаворитів, які отримали найбільшу кількість голосів.

Нагадаємо, переможці конкурсу отримають з міського бюджету до 50 тисяч гривень на реалізацію запропонованих ідей.

Так, з-поміж ініціатив, які можна назвати переможцями, виділяється така: Фестиваль Волинської журналістики (літо 2016 року), автор – С.П. Шегда.

Бюджет цього заходу - 50 000 гривень. Підписали цю ініціативу аж 1325 осіб, що забезпечило проекту 8-ме місце.

Що ж бажають автори для місцевих акул пера? «Безпосереднє спілкування редакційних колективів із масовим читачем; організаційно-пропагандистська робота з читачем та проведення передплати на друге півріччя (не вказано яких видань); обмін досвідом роботи під час дискусій з колегами; майстер-класи провідних журналістів обласних газет для колег та студентів журналістів СНУ; зустрічі із журналістами-учасниками АТО та бійцями антитерористичної операції; популяризація серед населення етичного кодексу журналіста; ярмарок журналістських та студентських ідей у висвітленні життя міста; дискусійні зустрічі з депутатами усіх рівнів; обмін досвідом роботи з зарубіжним гостями; ярмарок книг волинських журналістів та багато іншого».

Але найцікавіше – наприкінці: крім майстер-класів, зустрічей та виставок, є й інші статті витрат: нагороди переможцям обласного конкурсу НСЖУ, нагороди журналістів від міської ради, бланки дипломів, рамки, квіти для переможців, оплата виступу митців, оформлення сцени, оплата звукового супроводу, оплата вхідних квитків у Замок, оплата куліша польової кухні, оплата освітлення Замку, дитячий духовий оркестр, військовий духовий оркестр, гостьовий гонорар за виступи, презентаційний вечір, фуршет, кава-брейк, солодощі, прохолодні напої, екскурсія по Луцькому замку.

Авторам, очевидно, захотілося пофестивалити «на повну», під музику, з дипломами і, обов’язково, фуршетом.

Така добра справа обігнала чимало ініціатив, які стосувалися благоустрою чи були проектами «для всіх»: класи психологічної підтримки для дітей загиблих героїв чи створення анімаційної студії.

Здавалося б, хочеться журналістам пофестивалити, виявилися вони активнішими за інших лучан – тож будь ласка.

Проте ще на початку голосування з’явилися заяви про «накручування голосів». До слова, минулого року, після аналогічного конкурсу в міській раді визнали, що за деякими ініціативами голоси були «накручені». Також пообіцяли наступного разу ситуацію виправити.

Про накручування голосів на своїй сторінці в мережі Фейсбук написав Віталій Ткачук .
А під одним із репостів його дописує коментатор, театрознавець, волинська журналістка Людмила Вегера. Жінка заявляє, що з подивом знайшла своє прізвище серед підписантів ініціативи. Каже: вона цієї ініціативи не підписувала.
Більш того, її обурює, що серед тих, хто підписав цю ініціативу, є дані Галини Бігун – колишньої працівниці ВОДТРК, яка переїхала до Криму, оформила російське громадянство, пише гнівні пости, подорожує до окупованого Луганська і публікує матеріал, у якому «няшну прокуроршу» Криму Наталію Поклонську називає «умница, красавица».
Крім того, на сторінках з підписами, деякі імена з’являються по декілька разів. Очевидно, підписантам вельми хотілося перемоги, що всі свої голоси використовували заради однієї ініціативи.
Коли стане відомо остаточний список переможців конкурсу громадських ініціатив ми запитали у першого заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева. Він повідомив, що результати на сайті можуть побачити всі. А реалізація їх розпочнеться після відповідного підписання розпорядження міського голови. Про те, чи відбувалося накручування, чиновник каже, підтверджених фактів немає.

«В принципі, переможців вже можна побачити на сайті. Підтвердженої інформації про накручування голосів немає. Якщо буде підтверджена інформація – будемо, звичайно, реагувати», - повідомив посадовець.

Насамкінець, додамо: під час голосування чимало лучан скаржилися на те, що система голосування «зависає», що аби проголосувати, від моменту реєстрації має пройти півдня.

Програмісти зауважують: накрутити голоси за цією системою – складно, але можливо. Сергій Літвінчук з компанії «Ідейл» пояснює: «Тут складність полягає в тому, що на вказаний телефон надходить смс з кодом, який треба ввести, а ще треба поставити галочку «я не робот». Автоматизувати накрутку тут не вийде. Хіба що накупувати багато мобільних карток… Але, в принципі, будь-яке голосування можна накрутити».

Як би там не було, офіційного підтвердження про можливі накручування немає, тож, найімовірніше, що бюджетні кошти будуть витрачені на шикарну зустріч волинських журналістів з фуршетом і культурною програмою.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
Анонім Показати IP 24 Травня 2016 14:49
супер
стоп Показати IP 24 Травня 2016 15:15
краще нехай журналисти проведуть захід
галя до стоп Показати IP 24 Травня 2016 16:02
мдаааа.......а хед-лайнером цього "заходу" буде галя бігун
Лучанин Показати IP 24 Травня 2016 15:26
Журналісти вирішили зустрітися і погуляти, але без грошей Палиці. Непорядок
Блогер до Лучанин Показати IP 24 Травня 2016 18:11
І у вас піднімається рука тиснути на клавіші "ж-у-р-н-а-л-і-с-т-и" про отих (як сказано,в статті) "акул пера"? А фестиваль-відповідь, мабуть, буде в Криму на ініціативу гостинної Галини Бігун....
Оля Показати IP 24 Травня 2016 15:47
питання не в тому є накручування, чи немає - головне: як таке можна просити у час війни??? солодощів їм бракує
віктрія до Оля Показати IP 24 Травня 2016 17:27
це марна трата грошей платників податків. крапка
ну-ну Показати IP 24 Травня 2016 16:34
На Волині журналістика залишилася професією з возвеличування всіх починань рідної партії. Зараз замість однієї партії різні центри впливу, але суть не змінилася. За вправне лизоблюдство наші "журналісти" хочуть грамот нагород і концерту з підкиданням чепчиків.
ось-ось до ну-ну Показати IP 24 Травня 2016 16:45
добре, що імена "героїв" вписані - будемо знати їх поіменно, а декому так хотілося солоденького, що не тільки себе двічі повписували, а й своїх неповнолітніх дітей
Ох Показати IP 24 Травня 2016 17:09
Стид і сором вам. До чого довели таке почесне ім'я - Журналіст.
андрій Показати IP 24 Травня 2016 17:52
а що значить, немає офіційного підтвердження накручування??? Оці всі факти і є підтвердженням - подивіться, з якою частотою і методичістю там зявлялися голоси - хвилина в хвилину, прям аж до дочі хтось строчив, що ще треба, аби підвердити???? ЯКщо міська влада дасть на це гроші - тут треба стаити питання вже правоохоронцям
і333 Показати IP 24 Травня 2016 17:54
ганьба!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
лучанин Показати IP 24 Травня 2016 18:17
Голосували цілі сімейні клани. Думав, що переможуть Хотимчуки (Їх дійсно багато), але в останіі дні лідерство захопил Лоцмани, Звідки їх в Луцьку стільки взялося?
Активісти до лучанин Показати IP 24 Травня 2016 20:32
І той Лоцман ще досі директорує в інформаційній службі (тепер обласної філії суспільного)?????????? Як такі люди можуть творити сусіпільне мовлення? Хоч не дивно, якщо почитати, хто підписався, то там не одне прізвище з ВТ - прийде час, будуть волати, як вони за громаду, що ніхто крім них не знає, як будувати суспільне... Тоді і нагадають їм активісти, де суспільний інтерес, а де холодні напої із закусками
Лучанин Показати IP 24 Травня 2016 18:19
Радий за Віталіка Буряка. Проголосував – значить ще живе. Цікаво лише де.
123 Показати IP 24 Травня 2016 18:20
Який жах - це в час такий злободенний, коли треба говорити правду, саме б Журналісти мали б бути на вістрі. Хіба від цих любителів фуршетів і дутих нагород, вручених самим собі, можна чекати журналістських розслідувань, критики можновладців? Були пропагандистами, ними і залишились. За той бутерброд і будуть хором співати пісні. Які ж недалекі люди. Бридко.
Збоку Показати IP 24 Травня 2016 18:22
Спасибі Віталію Ткачуку і Людмилі Вегері за небайдужість. Не змовчали, не проковтнули, не побоялися.
Пєтя Показати IP 24 Травня 2016 18:25
Судячи з тексту, працівники ВН вже відділяють себе від когорти волинських медійників?.. Щодо накруток, то можливо варто перевірити всі ініціативи, які набрали більше тисячі голосів? (Мій товариш навіть 400 голосів не назбирав САМОТУЖКИ). Може й там добре понакручувано?!? Просто якийсь "Вася Іванов" ні сном, ні духом, що взагалі такий конкурс відбувався, і що він проголосував за щось?.. На журналістах легше відігратися, бо всі одне одного знають і всім підряд цікавляться.
нерозумного до Пєтя Показати IP 24 Травня 2016 20:47
вахвахвах, на бідолашних журналістах відігруються. Знайшов страждальців. То давайте будемо мовчати, бо пєтін товариш не назбирав голосів. Логіка, як у п'яного вінні пуха.
наречений Показати IP 24 Травня 2016 18:29
гей-гей.. Ото люди добрі, мені нада весілля відгулять, тищі дві гостей мо назбираю - ото як всі вони проголосують, то підкините 50 тищ на мою гуляночку? гоп-ца-ца
я Показати IP 24 Травня 2016 18:31
Так і витирають ноги об демократію, ідея ніби добра, а як спаскудили
спостерігаюча до я Показати IP 24 Травня 2016 20:40
Краще не скажеш про цей "стадний список", як влучно висловилася у своєму дописі Вегера. Але це і є перші кроки електронної демократії - видно, що міська влада не може цивілізовано адмініструвати цей процес, а ті хто накручава голоси - просто негідники. Якщо самі журналісти поводяться нечесно, то як ми хочемо, щоб депутати не виводили наші гроші в офшори, чому ми вимагаємо, щоб продавці не обважували і т.д. Тільки прорахувалися голосувальники - електронні підписи не горять
чотири Показати IP 24 Травня 2016 18:37
Якщо міська влада не анулює результати, то треба гнати її мітлою
Сергій Показати IP 24 Травня 2016 19:14
Система досить легко накручувалась якщо хтось незнає. Можу розповісти
Сергію Показати IP 24 Травня 2016 20:09
Розкажи. Цікаво буде. Я теж щось розкажу.
ц ру+ Показати IP 26 Травня 2016 21:27
просто хтось з недолугих зводить рахунки и обливае брудом журналистив щоб видвернути вид головного

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus