USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У дитячій бібліотеці Луцька діятиме «ВільноХаб»

11 Травня 2022 07:56
Луцька центральна міська бібліотека для дітей опинилася серед 24 бібліотек, які було обрано для впровадження ініціативи «ВільноХаб» на основі відкритого конкурсного відбору у Волинській, Вінницькій, Рівненській, Львівській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській, Чернівецькій та Закарпатській областях.

Ініціативу «ВільноХаб» створено у відповідь на виклики сьогодення програмою «Мріємо та діємо», що впроваджується в Україні Радою наукових досліджень та обмінів (IREX) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, повідомляє департамент культури Луцької міської ради.

Ця ініціатива спрямована на те, щоб бібліотекарі мали змогу забезпечувати розв’язання інформаційних та навчальних потреб у громаді у зв’язку з війною та її гуманітарними наслідками. Окрім того – надавати підтримку внутрішньо переміщеним особам, залучаючи їх до заходів у межах проєкту, допомагати дітям та молоді адаптуватися в новому середовищі, соціалізуватися та розвиватися.

У рамках ініціативи в бібліотеці відбудеться низка заходів, які нададуть простір для комунікації, взаєморозуміння і підтримки серед місцевих жителів і переміщених осіб, таким чином посилюючи згуртованість громади й запобігаючи конфліктам. Бібліотекарі працюватимуть над створенням сприятливого та безпечного середовища для адаптації в нових умовах життя внутрішньо переміщених дітей і молоді, де вони матимуть можливість отримувати необхідну психосоціальну та емоційну підтримку, неформальну освіту, потрібну інформацію для адаптації на новому місці проживання і працевлаштування.

Програма «Мріємо та діємо» забезпечить проведення онлайн навчальних заходів для команд бібліотекарів та залучених помічників з когорти ВПО, надаватиме консультаційну та менторську підтримку командам бібліотек щодо послуг, а також забезпечить методичну підтримку у вигляді друкованих та електронних матеріалів з таких тематик, як психосоціальна підтримка, протимінна безпека, творчість та креатив, медіаграмотність, кібергігієна, працевлаштування, діалог та порозуміння тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus