USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Луцькі депутати проти приватних дитячих садочків

30 Вересня 2015 21:00
Луцькі обранці громади не підтримали проект рішення щодо забезпечення підтримки у створенні та функціонуванні приватних дошкільних навчальних закладів.

Про це стало відомо під час засідання 78-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 30 вересня.

Зі слів члена депутатської групи «Новий Луцьк» Андрія Осіпова, згідно із законодавством про освіту в Україні, поряд із державними і комунальними закладами освіти діють приватні заклади освіти, однак, наразі органи влади не забезпечують підтримку у створенні та функціонуванні таких закладів.

«Приватна інціатива в галузі дошкільної і шкільної освіти потребує розвитку і підтримки. Наразі є недостатньо приватних закладів освіти», - наголосив обранець громади.

На думку депутата, підтримка такого проекту рішення забезпечить виконання вимог законодавства про освіту, подолання соціальних проблем, а також посприяє забезпеченню альтернативи та конкурентності й підвищення рівня та якості освітніх послуг.

Серед прогнозованих суспільних, економічних, фінансових та юридичних наслідків прийняття рішення - розвиток освітніх закладів, вирішення проблем недотатності місць в ДНЗ; створення конкурентного середовища та альтернативи, як механізмів підвищення доступності, якості освітніх послуг.

Утім, луцькі депутати підтримати проект рішення принципово відмовились.

«Міська рада може зумовити покращення клімату в цій ситуації. Шкода, коли за бажанням дошкулити ми заговорюємо важливе питання», - зітхнув Андрій Осіпов.

Так чи інакше, але луцькі обранці громади проект рішення підтримати відмовились.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 30 Вересня 2015 21:58
В часних садочках буде видно куди йдуть батьківські гроші...а зараз як в прірву і спитати немає з кого.
вк Показати IP 1 Жовтня 2015 07:45
Мають бути приватні структури у всіх галузях життя, у людей буде вибір!
Ілля Показати IP 1 Жовтня 2015 07:59
Депутати все вирішують те що їм зручно. А от для лучан які за них голосували навіть воду гарячу не можуть включити!
лучани Показати IP 1 Жовтня 2015 08:21
Без приватних садків ,вирішити проблему переповнуватості днз не вирішити.
Олег Показати IP 1 Жовтня 2015 23:30
Цікаво де їхні діти або внукі за кордоном?Не проти?!?!?!
валя Показати IP 4 Жовтня 2015 17:52
На теперішній час садочки переповнені батьки стоять в чергах щоб віддати дитину в садок а вгрупах по 30 дітей. В мене запитання до наших депутатів (хоча воно до них ,звісно,не потрапить)навіщо !!!закривали садки віддавали під що завгодно лиш би платив хтось і чому ці депутати вічно роблять все тільки як вигідно для них.а умови всадках ,а зарплатапрацівників це взагалі когось цікавить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus