USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі депутати – проти скасування мораторію на продаж землі

26 Квітня 2017 11:09
Звернення щодо продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення в Україні та необхідності проведення референдуму прийняли депутати Луцької міської ради.

Про це стало відомо під час засідання 23 чергової сесії Луцької міської ради 26 квітня.

Як зазначив доповідач зі згаданого питання депутат Андрій Козюра, земля – найцінніше, що є в України. Це найцінніший ресурс. Крім того, відповідно до Конституції, земля - це власність всього народу і тільки народ має вирішувати долю землі.

На його думку, продаж землі призведе до занепаду села, знищення ФАПів, школи, садочка, клубу. Селяни не матимуть куди дітися, їм доведеться або йти працювати на латифундистів, які скуплять землю, або йти в місто.

Депутат Микола Собуцький, який теж є членом фермерського господарства, повідомив, що згадане звернення підтримує Асоціація фермерів області, але сільське господарство не може бути в такому стані як воно є. Зокрема, непокоїть те, що садочки і школи в місті обслуговують не сільгоспвиробники, а посередники. Крім того, варто подумати про підтримку фермерських господарств.

Депутат Микола Федік додав: розпродаж земель сільгосппризначення уряд подає як чергову реформу, але це призведе, на його думку, до непоправних наслідків. Крім того, з його слів, немає жодної достовірної інформації про те, що скасування мораторію – це була вимога МВФ, а не ініціатива українських дипломатів. Також він зазначив, що референдум з цього питання надзвичайно потрібен.

Урешті, за результатами голосування, депутати підтримали звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
пенсіонерка Показати IP 26 Квітня 2017 12:03
Чекають моєї смерті, щоб 4 га землі, яку своїм горбом заробила моя мама, дістались їм задарма.
Ігор луцький Показати IP 26 Квітня 2017 19:20
А може досить знущатись над людьми і треба створити ринок землі.Через бандитсько-корупційні схеми будемо працювати і чекати інвесторів?Тисячі гривень заплатив за оформлення документів,а зараз думаю за які кошти поїхати в санаторій.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus