USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі депутати – проти створення в місті нового парку

28 Січня 2015 17:57
Не визначати межі парку в районі вулиць Гордіюк-Конякіна вирішили обранці луцької громади.

Проект рішення розглядали під час 69-ї сесії міськради 28 січня.

Депутат Богдан Шиба пропонував до розгляду проект рішення, який розробили в управління містобудування та архітектури.

Він повідомив, що триває процедура обговорення питання про затвердження планування мікрорайону. Наразі створили погоджувальну комісію, до якої входять мешканці мікрорайону. Оскільки термін договору оренди земельної ділянки, яка була надана Луцькому інституту розвитку людини Університету «Україна», завершився, до того ж, депутати Луцькради скасували попереднє рішення про надання землі в оренду, ділянка, з його слів, є вільною. Таким чином, ділянку можна долучити в межі визначеного парку.



Депутат запропонував доповнення до проекту рішення, у якому йдеться про те, що межі території парку можна змінювати лише в бік збільшення площі в результаті громадських слухань. Позитивне рішення, з його слів, дасть змогу почати формувати в мікрорайоні зелену зону, межі якої згодом визначать мешканці в результаті громадських слухань.

Представник спільноти мешканців мікрорайону Алла Надточій зауважила, що дерева, розташовані на ділянці, – не самосіви, там були чітко визначені алеї, а територія впорядковувалася як паркова зона. З її слів, це єдина територія у Луцьку, де можна створити щось корисне для місцевих мешканців, які, мовляв, хочуть, аби на території був парк, а не «забудований Шанхай».



Голосування щодо питання проводили в закритому режимі. У результаті, лише 11 депутатів підтримали проект рішення. Таким чином, питання про визначення меж парку в районі вулиць Гордіюк та Конякіна залишається невирішеним.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Депутат БЮТ Показати IP 28 Січня 2015 18:29
Авжеж, ще до жовтня(виборів)час є,можливо комусь таки продамо ту злощасну ділянку!
Буратіно Показати IP 28 Січня 2015 19:09
Деревина найкраща в обробленому вигляді. Я - найкращий приклад цього. А земля, за образним визначенням А.Сміта, - мати багатства. Мого. І ігнорувати це - зась!
дідо Показати IP 28 Січня 2015 20:13
Да, зірвався у Шиби заробіток
Anonymous Показати IP 28 Січня 2015 20:22
А житло для людей (місто має властивість розростатися) де будувати? Волинь - область де лісів і парків - овердофіга.
оксана до Anonymous Показати IP 28 Січня 2015 22:20
Ще кілька років тому в новинах було повідомлення, що міська рада веде переговори з районними таселищними радами про збільшення меж міста. Так що про забудови не турбуйтесь. Тут є багато лобіювальників і різних проектів теж досить. А ось про парки та дитячі майданчики такого не скажеш.
Олесь Показати IP 28 Січня 2015 20:27
За совітів -Луцьк був одним з найбільш "зелених" міст України. І от- за часи типу Нашої влади в Бувших скверах та зелених зонах,(для прикладу)- біля ринку- Замість невеликого парку -ТЦ Варшавський, біля Мисливця- по Л. Українки, замість скверу-ТЦ, лишилось 3-(три) берези, Біля прокуратури(!!!!) що показово, на місці дерев- меро- козюро - буратіно.... В парку 900 річча- ділянки під забудову, В поймі Сапалаївки, на закінченні дитячої залізниці- житловий малоповерховий район...... Можна привести ще десятки прикладів. Агов, архітекттори- мери- дегенерати депутати!!! Ви жити думаєте в Луцьку, чи залишаєте нас, імігруючи?? Бо нормальні люди в свому домі не гадять.!!! А біля шовкрвого к-ту виріс гарний парк. Замість впорядкувати його- віддамо землю вайману, хай будинків накліпає , бабла заробить. Змером поділиться, архітектору всуне сотку- другу!! Навіщо нам сквери і парки??? А сквери-??? Добре що в Центральному парку не будують. Поки... Чекаємо!!!!
40 квартал Показати IP 28 Січня 2015 21:43
однозначно тут будувати нікому не дозво лимо
Василь Показати IP 29 Січня 2015 14:28
багато моїх знайомих також не дозволять, підтримую

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus