USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«За таке треба розстрілювати»: луцькі депутати вимагають імпічменту президента через розкрадання армії

27 Лютого 2019 15:18
Через розкрадання на сотні мільйонів доларів в оборонній сфері України депутати Луцької міської ради звернулись до Верховної Ради з вимогою ініціювати процедуру висловлення недовіри Президенту України Петру Порошенку. Таке рішення підтримали більше двох третин депутатів, присутніх на засіданні.

Про це йшлося 27 лютого під час засідання 53-ї сесії міської ради.

Ініціатором звернення стали депутати фракції «Батьківщина» в міській раді.

Як зазначив депутат Андрій Козюра, пропонується проект рішення щодо негайного започаткування процедури імпічменту президента за державну зраду та торгівлю у час війни з окупантом. Зокрема, звернення направити у всі міські ради України, Верховну Раду, Міністерство внутрішніх справ та Антикорупційне бюро.

«В час, коли в Україні п’ятий рік іде війна, вище керівництво держави розкрадає гроші у військових», – зазначив Андрій Козюра та додав, що журналісти опублікували розслідування про корупційну схему, на чолі якої стоїть Петро Порошенко.

Отож, вимагалося, щоб докласти максимум зусиль для притягнення відповідальнлості всіх осіб, причетних до оборудок у військовій галузі.

Депутат Павло Данильчук поцікавився, чому це звернення необхідно саме зараз, адже, з його слів, влада вже вчиняла злочини, щоправда вони були недоведені.

Натомість Андрій Козюра наголосив, що такі факти були оприлюднені недавно, через те й з’явилася ця ініціатива, адже ніхто не має права заробляти на війні, а особливо президент країни, раніше таких кричущих фактів не було. Він зауважив, що вимагається створити спеціальну комісію для розслідування.

Своєю черго, депутат Микола Федік висловився, що в період війни за розкрадання коштів оборонної сфери потрібно розстрілювати, тож він підтримуватиме звернення.

Депутат, радник міського голови Ігор Поліщук наголосив, що фракція УКРОПУ також підтримуватиме проект рішення, адже, з його слів, масштаби розкрадання вражають. Він подякував журналістам, які показали ці розкрадання, зазначивши, що розслідування будуть продовжуватися.

«Ми бачимо, що підприємство президента є учасником розкрадання коштів в обронній сфері. Ми пропонуємо внести до звернення правку, щоб закон про імпічмент президента Верховна Рада прийняла до першого туру виборів – це буде логічно», – зазначив Ігор Поліщук. Його пропозиція була підтримана.

Зокрема, депутати внесли зміни до тексту звернення, додавши: «вжити негайних заходів щодо затримання фігурнатів справи», «здійснити первірку контрактів «Укроборонпрому» з 2014 року та припинити торгівлю з країною-агресором Росією».

Таким чином, депутати підтримали звернення з внесеними правками.

Нагадаємо, журналісти проекту «Bihus.info» опублікував розслідування, у якому йдеться про те, що син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем з розкрадання в оборонному комплексі.

Загалом журналісти встановили щонайменше 250 мільйонів гривень, зароблених через 3 основні фірми-прокладки. Такою фірмою виступала навіть «Кузня на Рибальському», яка тоді належала Порошенку.

До слова, Президент України заявив, що Росія готується до повномасштабної війни в Україні, проте відсторонив з посади свого бізнес-партнера Гладковського після того, як стали відомі факти розкрадання в українській армії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Настя Показати IP 27 Лютого 2019 15:35
А спитайте чому Данильчук попередній владі надягав наручники а зараз мовчить. Бо мабуть і сам при цій владі розбагатів чи не так??????Де ж він працював так щоб квартири купити ?!!
Дід Ведун до Настя Показати IP 27 Лютого 2019 15:46
будуть і для Данильчука кайданки, справа часу!! Біжи Паша, біжи....!
Тор Показати IP 27 Лютого 2019 15:39
Я ненавиджу цього так званого президента пороха. Але і те що пропонують депутати, проста можливість стаєю розірвати противника щоб поближче підсунутись до корита. У міськраді такі ж пройдисвіти як і порох.
Нема слів Показати IP 27 Лютого 2019 16:34
Не гарячкуйте , бо тоді треба розстріляти кожного першого-другого ,бо нема того ,хто б не отримував зиску від сидінь у своїх кріслах -крісельцях -табуретиках... Бо чого тоді це гадючча першості до влади -бо гарантує багайсьтва!!! Вивернеться ,ще й з прибутком..От побачите .. ще один термін його держиморду буде країна облизувати.
ВВ до Нема слів Показати IP 27 Лютого 2019 17:46
Зеленський норм варіант. Гроші не краде і це головне. Те що дохід в Росії був чи є - це не так погано, та і українців там на заробітках тисячі.
123 Показати IP 27 Лютого 2019 16:37
Політичне, передвиборче рішення! ПУСТИШКА! Ви про презумцію невинуватості щось чули міські депутати? Чи тільки й того з вас що піару...
Коля Показати IP 27 Лютого 2019 16:59
Коментарі по замовленню
Оптиміст Показати IP 27 Лютого 2019 19:17
Не можна жити за рахунок минулих і майбутнього покоління. Наша влада це і робить останні 25 років... Робіть висновки шановні...
Настя Показати IP 28 Лютого 2019 09:39
Луцька міська рада - ви б свою роботу робили а не імпічменти виголошували...
Бандера Показати IP 28 Лютого 2019 21:15
Порошенко найбільше із усіх президентів для українців зробив добра!!!За весь час незалежності до нього керували державою ВСЯКІ,і коли наближаються вибори то ті ВСЯКІ знову обманють людей і обливають брудом опонентів ,аби добратися до корита і налагодити свої справи і дограбувти нас як це зробив Янукович,Тимошенко,Кучма,Коломойський!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus