USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Муніципальна дружина в Луцьку хоче штрафувати посадовців

24 Липня 2015 08:15
За правопорушення та невиконання своїх обов’язків посадові особи нестимуть покарання. У муніципальній дружині Луцька переконують, що так і порядок в місті буде, і міська казна поповнюватиметься, тому просять дозволу на реорганізацію.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту вчора, 23-го липня.

Начальник відділу муніципальної дружини Юлія Сиротинська розповідає, що завдяки реорганізації вони хочуть збільшити свої повноваження.



«Зараз ми активно працюємо над несанкціонованою торгівлею та іншим. А завдяки розширенню нашої структури і створенню департаменту ми матимемо більше важелів впливу та зможемо активно займатися демонтажем тимчасових, незаконних споруд, оскільки у нас уже буде спеціальний сектор для цього.

Для прикладу, у цій сфері є більше 90 невиконаних рішень, відтак, це буде ще одним полем нашої діяльності.

Також ми дивитимемося за дотриманням санітарних норм у місті. Будемо притягувати до відповідальності і посадових осіб. Приміром, слідкуватимемо за роботою ЖЕКів. За невиконання повноважень будемо складатимемо на них протокол. Не розібрався, хто має вивезти сміття – штраф посадовцю», – пояснила Юлія Сиротинська.

А також додає, що, провівши реорганізацію, штат збільшиться на 13 осіб.

Голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов закликав колег підтримати реорганізацію, мовляв, це чи не єдиний виконавчий орган Луцька, який зможе заробляти для міста.

«Всі сплати за штрафи відповідно до протоколів – це надходження у бюджет. Тому тут два позитива: кошти в казну і порядок в місті», – сказав Осіпов.

Юлія Сиротинська запевнила, що муніципальна дружина вже показує значні результати в роботі.

«За 100 днів ми склали понад 100 протоколів, а раніше було по 30-40. Я вчу підлеглих бачити порушення, а не проходити повз. Зауважу, що ми не націлені усіх підряд штрафувати, адже перед тим, як скласти протокол, ми даємо попередження», – запевнила Сиротинська.

Після дискусій депутати одностайно підтримали Проект рішення «Про департамент муніципальної поліції Луцької міської ради та внесення змін до рішення міської ради від 30.12.2010 № 3/6 «Про затвердження структури виконавчих органів ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів». Вони рекомендували всім депутатам ухвалити цю ініціативу.

Зауважимо, як повідомила керівник муніципальної поліції, якщо депутатський корпус підтримає реорганізацію, то всю документацію планують привести в належний стан відповідно до нової структури впродовж 30 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
!!!!! Показати IP 24 Липня 2015 08:52
Хочуть і тут корупційні схеми налагодити!!!!
Анонім Показати IP 24 Липня 2015 09:14
А роботи не видно, ще і штат хочуть збільшити!!! А звіт- таке, що небудь..........
123 Показати IP 25 Липня 2015 15:23
Видно! Чорним всі точки прикрили немає хіба по місту

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus