USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі підприємці хочуть платити соціальний внесок добровільно

12 Березня 2018 12:56
Підприємці 1 групи обласного центру Волині хочуть, щоб до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування» внесли зміни, аби соціальний внесок вони могли платити добровільно.

Про це йшлося 12 березня під час засідання постійної комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва.

Як розповів ініціатор звернення, голова правління Асоціації захисту малого та середнього бізнесу «Бізнес – Волинь» Ігор Дильов, до 1 групи належать торговці на ринку та дрібні підприємці. Втім, цього року значно зріс розмір єдиного соціального внеску, тож навантаження на найдрібніших підприємців зросло, тому вони відстоюють добровільну сплати цей внесок.

Своєю чергою, директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова зауважила, що зменшення єдиного соціального внеску вплине на зменшення надходжень до пенсійного фонду, тому може відбутися значне зменшення надходжень до пенсійного фонду.

Зі слів начальника управління розвитку підприємництва та реклами Наталії Рибай, у зверненні йдеться про зменшення сплати лише для 1 групи , тому воно ставить підприємців у нерівні умови.

Відтак, члени комісії утрималися від підтримки цього звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus