USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.62 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Сьогодні до Луцька привезуть Вифлеємський вогонь Миру

16 Грудня 2015 08:30
Сьогодні, 16 грудня, о 12 годині луцькі пластуни одні з перших в Україні отримають Вифлеємський Вогонь Миру та розвезуть по районах області.

Щороку відбувається урочиста передача Вогню спільно з польськими харцерами на кордоні Устилуг-Зосин.

Передача Вифлеємського вогню миру прихожанам римо-католицького Кафедрального Костелу св. Петра і Павла відбудеться у неділю 20 грудня об 11 годині, передача Вогню в Свято-Троїцькому Кафедральному Соборі – 27 грудня об 11 годині, передача лучанам – 3 січня на Театральному майдані.

Цьогоріч в Україні передача Вогню Миру відбуватиметься вже традиційно у більшості обласних та районних центрах, в лікарнях та церквах, пологових будинках та сиротинцях.

Після розгортання військових дій на території України, тема миру набула особливої актуальності. Саме тому Світло миру та добра засвітить зокрема і на східній Україні, у місцях найбільшої тривоги та напруження: там, де миру справді недостатньо.

“Незважаючи на жорстоку реальність, холодні окопи та відчужені позиції, українські військовослужбовці матимуть змогу відчути домашній затишок, тепло, яке випромінюється з місця народження Ісуса, спокій та впевненість, оскільки пластуни вже готують візит на лінію фронту - місця, де захисники нашої Батьківщини щодня ризикують життям заради нашого майбутнього у незалежній та вільній країні”, - розповідає прес-секретар Пласту Олег Вдов’як.

Упродовж заходів у кожному населеному пункті відбуватимуться збори коштів, які пластуни передадуть у фонди допомогти українським солдатам на сході.

"Ми віримо, що цей символічний вогонь дійсно несе любов, добро та мир там, де з’являється. Тому й беремо на себе таку відповідальну місію - його поширення",зазначила напередодні координатор передачі ВВМ в Україні Марія Павлюк.



Цю передріздвяну традицію – розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру – започатковано в Австрії, проте завдяки пластунам традиція була запроваджена і в Україні. Щороку з рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх українців, хто чекає світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із Заходу на Схід, єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

Довідково:

Пласт — Національна скаутська організація України, мета якої сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі, на свідомих, відповідальних та повноцінних громадян місцевої, національної та світової спільнот, і на провідників українського суспільства.

Вифлеємський Вогонь Миру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва, метою якої є поширення символічного вогню, запаленого у Вифлеємі. Вперше вогонь до України потрапив в 1992 році. Сама акція була заснована в 1988 році австрійською телерадіокомпанією як благодійний крок: донести світло з місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом. У той же рік ініціативу підтримали скаути Відня, а згодом — скаути інших країн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Роман Показати IP 16 Грудня 2015 13:38
І що? в світі стає більше миру? Забобонні мракобіси.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus