USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Луцькі пластуни влаштували великодні забави. ФОТО

13 Квітня 2015 13:42
Традиційно на Великодні свята луцькі пластуни організовують заходи для городян. Цього року Великдень співпав з днем складання першої пластунської присяги, що відбулося 103 роки тому.

Сьогодні, 13 квітня в парку культури та відпочинку Луцька активісти «Пласту» організували розваги для лучан та гостей міста.

Власне, розпочалися заходи з традиційного пластунського церемоніалу, до якого окрім усього, входять гімн та молитва «Отче наш».
Поруч розташований інформаційний намет з буклетами й друкованою інформацією «Пласту». А ще охочі мають змогу взяти участь у майстер-класах, де можна зробити аплікацію, святкову листівку, розмалювати яйце в техніці декупаж, виготовити з яєчної шкаралупи цікаву іграшку, розмальовувати пряники та багато іншого.

Як розповів очільник луцьких пластунів Олег Лапковський, пластуни співатимуть гаївки, патріотичні пісні, проводитимуть забави-веснянки з дітьми. Під час пластунського церемоніалу дехто отримував чергові регалії.
Власне, одну з найвищих регалій пластунів – «розвідника» - можна отримати за 5 років постійної праці в організації. До слова, сьогодні одна з пластунок отримала це звання і віднині може долучатися до організації загальноміських проектів.

Зі слів Олега Лапковського, в Луцькому курені - близько 90 юних пластунів та 45 старших, які вже мають вік більше 18 років. А ще в Луцьку є й «пташата» - маленькі дітки, які ще не вступили до лав «Пласту», але ним цікавляться. До самого «Пласту», каже Олег Лапковський, можна вступати з 11 років.

Власне, всі забави в парку відбуватимуться ще декілька годин. Долучатися вони кличуть всіх охочих. А окрім гарного настрою пластуни вирішили залишити після себе ще й прикрашене писанками великоднє дерево.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ольга Показати IP 14 Квітня 2015 08:20
Що це Ти, Олеже, такого дивного наговорив? Аж смішно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus