USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі рятувальники отримали дороговартісний бойовий одяг

11 Квітня 2019 12:13
Рятувальників 25-ї державної пожежно-рятувальної частини Луцька забезпечили новими комплектами бойового одягу.

Форму пожежникам із центральної частини міста, що на вулиці Грибоєдова, 1, вручили 11 квітня.

Як розповів радник Луцького міського голови, депутат Ігор Поліщук, 15 комплектів бойового одягу, бензопилу та бензоріз вдалося закупити за кошти з міського бюджету.

«До нас звернулася пожежна частина, аби ми допомогли придбати дороговартісну форму, котру використовують при гасінні пожеж. Ми придбали 15 комплектів такої форми, а також бензопилу та бензоріз загальною вартістю близько 90 000 гривень, – сказав Ігор Поліщук. – Безумовно, ми і далі співпрацюватимемо, адже пожежники виконують дуже важливу роботу в нашому місті – це не тільки гасіння пожеж, а й виїзди за умов інших екстрених ситуацій, наприклад буревіїв».
Радник міського голови запевнив, що Луцька міська рада й надалі сприятиме покращенню матеріально-технічної бази рятувальників, зокрема оновленню бойового спорядження.
Керівник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук відзначив, що форма потрапить до пожежників 25-ї частини, яка здійснює переважну більшість виїздів на виклики по Луцьку та на резонансні виклики в межах прилеглих населених пунктів.

«Ми постійно працюємо над удосконаленням матеріально-технічної бази. Цього року з державного бюджету було виділено кошти на придбання чотирьох автомобілів на базі МАЗ. Минулого року ми зробили реорганізацію по місту Луцьку і створили перший загін з протипожежного захисту, в склад якого входять три міських підрозділи й один у Торчині. Фактично технічне переоснащення зроблено значне. Зараз рятувальників забезпечили сучасними зразками пожежної техніки, але для більш суттєвого та належного реагування на пожежі ми потребуємо ще бойового одягу та апаратів на стисненому повітрі», – зазначив Володимир Грушовінчук.
Він додав, що придбані міськрадою комплекти форми лише на 15 % забезпечать потребу луцьких рятувальників у бойовому одягу. Стовідсотково забезпечити формою пожежників планують за два роки, зокрема й за рахунок коштів із державних програм.

Водночас Володимир Грушовінчук відзначив, що, на його думку, Луцьк – один із обласних центрів України, який найкраще забезпечений технікою та відповідним спорядженням.
Окрім того, головний рятувальник Волині розказав, що завдяки налагодженій співпраці з закордонними партнерами, зокрема в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща–Білорусь–Україна, цього року буде придбано 60 драгерів та 11 компресорів.

«Ціна кожного апарату з захисту органів дихання становить близько 1000 євро», – зауважив Володимир Грушовінчук.
Також він наголосив, що зараз найбільш пожежонебезпечний період, тому закликав дотримуватися правил протипожежної безпеки. «Значно зросла кількість пожеж. Кожного дня ми здійснюємо до 30 виїздів. Хочу акцентувати, що навмисні підпали в екосистемах призводять до значних пожеж. І в цілому по Україні за останній тиждень у результаті таких пожеж загинули 16 осіб».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus