USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Через необережне поводження громадян із вогнем на Волині горіли ліси

13 Травня 2022 15:44
12 травня у Волинській області трапилося чотири пожежі сухої трави на відкритих територіях та дві пожежі у лісах. Усі вони виникли через необережне поводження громадян із вогнем.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС у Волинській області.

Вранці горіла суха трава в урочищі Замок біля села Нові Березичі Любешівської територіальної громади. Вогонь охопив угіддя площею два гектари. Горіння ліквідували рятувальники 12 ДПРЧ смт Любешів та працівники місцевої пожежної охорони села Седлище.

У другій половині дня вогнеборці знову виїхали на гасіння пожежі на відкритій території – біля села Сваловичі на чотирьох гектарах горів сухостій. Разом з працівниками місцевої пожежної команди села Дольськ вони ліквідували горіння.

У смт Турійськ рятувальники 17 ДПРЧ приборкали пожежу сухої трави на площі 0,2 гектара.

Увечері невідомі особи підпалили суху траву на площі 0,2 гектара в селі Великий Омеляник Луцького району. Силами рятувальників 2 ДПРЧ Луцька пожежу було ліквідовано.

Обідньої пори практично одночасно трапилися пожежі у лісових насадженнях – біля села Маркелівка Володимир-Волинського району та поблизу села Висоцьк на Ковельщині. У Володимир-Волинському районі горіння лісу на площі 12 гектарів ліквідували рятувальники 7 ДПРЧ, працівники місцевої пожежної охорони сіл Овадне й Галинівка, а також вогнеборці місцевого лісгоспу.

Низова пожежа у лісі в Ковельському районі охопила площу 12 гектарів. Її гасили рятувальники 10 ДПРЧ Любомля, 24 ДПРП села Старовойтове та місцевої пожежної охорони села Штунь, а також було залучено вісім автомобілів та три трактори Любомльського лісгоспу. На місці події працювали 59 осіб. Горіння ліквідовано.
Рятувальники закликають громадян дотримуватися вимог пожежної безпеки під час перебування у лісах та господарювання на відкритих територіях. Вони наголошують: в умовах сухої теплої погоди ризики виникнення пожеж в екосистемах дуже високі.

«Згідно з розпорядженням начальника Волинської обласної військової адміністрації від 23 березня 2022 року №198 у період дії воєнного стану населенню заборонено відвідування лісів, а також в’їзд до них транспортних засобів та іншої техніки. Винятком є транспорт і техніка, яку використовують військові та лісокористувачі», – нагадують у ДСНС.

Тих, хто все-таки ходить до лісу попри період воєнного стану та пожежонебезпечну ситуацію, можуть притягти до адміністративної відповідальності. На порушників закону, які розводять багаття у лісі, чекає штраф у розмірі до 4250 грн, а для посадових осіб – до 15300 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анастасія Показати IP 15 Травня 2022 09:55
А то в селі Підріжжя?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus