USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі школи хочуть забезпечити смарт-дошками

21 Лютого 2018 11:30
У Луцькій міській раді пропонують закупити навчальним закладам міста по одній мультимедійній смарт-дошці. Натомість в управлінні освіти вважають, що ефективніше зробити одну школу з інформаційно-технологічним профілем.

Про це йшлося під час постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Член комісії Андрій Покровський запропонував виділити з міської казни додаткове фінансування на освіту.

«Інформаційні технології рухаються вперед і школи, своєю чергою, в багатьох містах і з-за кордоном успішно йдуть у ногу з часом. Тож необхідно, аби і наші навчальні заклади розвивалися. Мова йде, зокрема, про придбання мультимедійний бордів у кожну школу, це коштуватиме 3,7 млн гривень на цей рік. Один такий вже отримала перша школа і вони дуже задоволені. Кому дістанеться проектор визначить директор», - запропонував депутат. Та додав, що вартість однієї смарт-дошки 4,5 тисячі доларів, а програмне обслуговування коштуватиме – 200 євро на рік.

Своєю чергою, депутат Сергій Була зауважив, що є вп’ятеро дешевші аналоги - 3D проектори.

«Я підтримую ідею, але треба це робити так, щоб було ефективно. Купуючи дешевшу техніку, ми можемо забезпечити більше класів», - наголосив Сергій Була.

Натомість начальник управління освіти Зіновія Лещенко запропонувала інше рішення.

«Необхідно, щоб була не одна дошка, а декілька, хоча б одна на паралель – це виправдано. Якщо немає такого фінансового ресурсу, ефективніше зробити 27 школу з інформаційно-технологічним профілем. Це буде навчальний заклад, якого досі не було у місті. Одна смарт-дошка на школу не стане вирішенням питання», - зауважила посадовець.

Насамкінець члени комісії підтримали пропозицію загалом при умові детальнішого вичення питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Студент Показати IP 21 Лютого 2018 12:07
Педколедж немае за шо купити Винду лыцензыйну, а тут 200 евро шороку.
Василь Показати IP 21 Лютого 2018 12:55
Шановні батьки, готуймо гроші на смарт-дошки
Неслух Показати IP 21 Лютого 2018 13:07
Інтерактивна дошка NewLine Truboard R5-800L 22545 грн. Проектор Tecro PJ-1020 4999 Ноутбуки вчителі здебільшого мають. Тобто більше нічого не потрібно. І ніяких 200 евро щороку. Можна вкластися в 1000 доларів, а не 3000-4000.
Ната Показати IP 21 Лютого 2018 17:46
Дивна позиція начальника управління освіти! де рівні можливості, де вільний доступ до якісної освіти???!!!!!! Якщо купляти техніку, то для кожної школи!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus