USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Купівлю смарт-дошок в школи Луцька хотіли перекласти на плечі батьків

26 Лютого 2018 12:40
Із казни Луцька пропонують виділити майже 4 мільйони гривень на закупівлю однієї смарт-дошки в кожну школу міста, а далі, кажуть, будуть залучати гроші спонсорів та батьків.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Представник депутата Андрія Покровського Андрій Мироняк каже, що нові смарт-дошки це такий собі великий планшет і він дасть змогу ефективніше проводити навчальний процес для дітей.

«Треба іти в ногу з часом – закупити по одній дошці в школу, а далі шукати підтримку меценатів та від батьків», - звернувся з пропозицією Мироняк.

Вартість однієї смарт-дошки 4,5 тисячі доларів, а програмне обслуговування коштуватиме – 200 євро на рік. Тому в міській казні пропонують закласти 3,7 мільйона гривень.

Член комісії Тетяна Янчук підтримала пропозицію про те, що школи варто технічно оновлювати, але наголосила, що гроші варто використовувати мудру.

«Проект шикарний, але варто показати педагогам цю дошку, як вона вже працює в першій школі, щоб освітяни були готові нею користуватися. Звісно, батьки позитивно сприйняли такий подарунок, однак купувати другу таку дошку самі не готові, мовляв, за такі гроші можна купити значно більше потрібних речей», - наголосила член комісії.

Член комісії Сергій Шкода додав, що наразі це питання не на часі.

«Краще за такі гроші забезпечити необхідним кабінети фізики та хімії, адже ми говоримо за дороговартісну річ. Як на мене, це питання не на часі. Бо прийняти програму можна, але коли на це не буде грошей, то навіщо робити цей піар», - зауважив Сергій Шкода.

Із цього приводу головний бухгалтер управління освіти Луцької міської ради Ірина Павлюк розповіла, що користі з однієї такої дошки на школу буде мало.

«У нас є заклади, де навчаються 1200 дітей. Як між ними розділити цю дошку?! Це нездорова конкуренція. Якщо ж закупити одну, а потім просити фінансування у батьків, то навіщо такий тягар на плечі батьків», - наголосила бухгалтер.

Більшість членів комісії під час голосування за ініціативу утрималися щодо її підтримки.

Нагадаємо, що на бюджетній комісії депутати підтримали виділення коштів на фінансове оснащення шкіл, однак доручили управлінню освіти вивчити питання, як ефективно використати гроші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Льоха Показати IP 26 Лютого 2018 14:36
мало того що телевізорів накупували у кожен клас в третій школі, директор кумам роздарював і потрібним людям. що ж цікаво там обслуговувати на 200 евро в рік??? тільки с?оти можуть так обдирати своїх земляків, а люди як сліпе стадо буде віддавати себе і своє життя в руки різних пихатих по*идьків!
лучанин08 Показати IP 26 Лютого 2018 16:27
як член піклувальної ради чи як зараз загальношкільного батьківського комітету однієї зі шкіл міста можу точно сказати що замість однієї дошки виділіть кожній школі хоча б по 300 тис на рік для поточних потреб в лампочках, замках, в гвоздях, розетках, шурупах, кранах і інших витратних матеріалах . Оце буде дійсно користь і допомога бо батьки вже задовбались на це здавати кошти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus