USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі студентки шиють спідню білизну для поранених бійців у госпіталях

14 Лютого 2024 20:39
Студентки-першокурсниці технічного фахового коледжу Луцького національного технічного університету почали відшивати партію спідньої білизни для поранених бійців, які перебувають на лікуванні у госпіталях.

Про це Суспільному розповіла викладачка коледжу, керівниця волонтерського руху Оксана Лисюк.

Оксана Лисюк керує волонтерським рухом коледжу від початку повномасштабного вторгнення. Каже, шили аптечки та медичні сумки, ноші для поранених, розгрузки, одяг для бійців, а також сувенірну продукцію, гроші з продажу якої передавали на фронт.

Читати ще: У Луцьку студенти та викладачі центру профтехосвіти шиють флісові костюми для військових

«Я родом з Полісся, з Камінь-Каширського району, з мого села дуже багато чоловіків на передовій, деякі поранені, мої однокласники. Загалом десь 70 людей уже на війні, до десятка в нас уже лежать під прапорами», – каже Оксана Лисюк.
Цього разу учениці коледжу шиють спіднє з тканини, яку у волонтерський центр навчального закладу принесли лучани, викладачі та студенти.

Під час теоретичних занять вивчала технологію пошиття виробів, зараз втілює вивчене на практиці 15-річна студентка Наталія Андрійчук.
Читати ще: «Треба хлопцям допомагати»: волинські пенсіонерки шиють бурки для військових

Студентки шиють те, що потрібно як в госпіталях, так і військовим хлопцям, каже заступниця директора коледжу Інна Андрощук. З її слів, в навчальному закладі постійно тривають збори для військових, нещодавно від коледжу для військових купили два автомобілі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 15 Лютого 2024 03:44
Судячи з переліку спеціальностей технічного коледжу, щонайменше викладачі мають достатню інтелектуальну потужність проявити себе у гуртковій роботі не тільки спідньою білизною. Майстрині швейного учбового цеху - честь і подяка!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus