USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Луцькі студенти можуть отримувати 1000 гривень щомісяця

5 Березня 2014 20:00
Обдаровані студенти 12 –ти навчальних закладів 1-4 рівня акредитації державної форми власності отримали іменні стипендії від благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Сто обдарованих хлопців та дівчат впродовж 5-ти місяців будуть отримувати додаткові кошти за досягнення у різних сферах:науці, навчанні, громадському житті, мистецтві, спорті. Всі різні, але для кожного з них – це вагома підтримка і висока оцінка власних старань.

Мар’яна Маркусенко, студентка Іституту іноземної філології СНУ розповіла: «Цю стипендію мені подарували за здобутки в громадській діяльності: це популяризація роботи університету, студрада, популяризація творчості, адже я займаюся вокалом, за активну громадську позицію. З останніх акцій, які запам’яталися – організація поїздок у дитячі будинки. У подальшому реалізовуватиму свій потенціал у площині науки. Дуже приємно, коли ти щось стараєшся і це бачать. Благодійний фонд дає стипендії саме тим студентам, які цього заслуговують».

Антон Євтушок, студент математичного факультету СНУ розповів, що бере активну участь у громадському житті: «Цього року я був кращим студентом - громадським діячем Волині. Основний напрямок діяльності — адвокаційний. Ми займалися відновленням руху потягів Київ-Чернівці, проводили акції про заборону куріння в громадських місцях».

На підготовку до змагань та вітамінізацію планує витратити стипендію студент Інституту фізичної культури СНУ Максим Богдан: «Я займаюся легкою атлетикою, метанням спису. Торік в липні їздив на Чемпіонат Європи, став другим, встановив рекорд України і виконав майстра спорту міжнародного класу. Ігор Палиця допоміг мені коштами на підготовку до Чемпіонату. Готуюся серйозно до Олімпійських ігор, щоб поїхати в Ріо-де-Жанейро».

Проект Ігоря Палиці реалізується в рамках програми «Підтримка творчої та обдарованої молоді – інвестиція в майбутнє» четвертий рік поспіль. За цей час стипендії отримали 555 студентів.

Студентка факультету будівництва та архітектури ЛНТУ Ольга Боярчук каже, що хотіла б у місті бачити більше цікавих скульптур, цікавих інсталяцій: «Хочеться щоб було яскравіше, не так сіро, щоб було класно. А стипендію, мабуть, витрачу на фарби, на саморозвиток».

«Те, що Благодійний фонд заохочує до роботи саме успішних студентів – це дуже добре. Адже в суспільстві зазвичай звертається увага на соціально незахищених. А для успішного суспільства потрібно, щоб було багато успішних людей», – зауважив перший проректор Анатолій Цьось.

Заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич розповіла: «Мені приємно, що концентрація інтелекту зараз на Волині, мабуть, максимальна у цьому приміщенні. Важливо підтримувати розумну молодь, адже саме на вас ми покладаємо усі надії в розбудові українського суспільства. Дуже важливо в перехідний нестабільний час, щоб інтелект та мудрість були в пріоритеті. Тому втілюйте розумні моделі кар’єрного росту і самореалізації і при цьому пам’ятайте про свої альма-матер, викладачів і студентські роки».

Студентка СНУ Слюсар Олександра, отримуючи сертифікат на стипендію, побажала вірити в себе і переборювати кожного дня себе, бути кращими, але не кращими за інших, а кращими за себе.

А Вікторія Хоцевич з ВДУК імені Ігоря Стравінського подякувала благодійникам: «Дякую фонду, який цінує культуру, не стоїть осторонь від молоді і цінує нашу працю. І далі буду займатись музикою, творити, співати і не зупинятись на досягнутому.

Своєю чергою, поділилася досвідом Анастасія Шевчик, заступник голови студентської ради СНУ імені Лесі Українки, почесний голова студентської ради Волині та стипендіатка фонду 2012-2013 навчального року: «Мені випала неймовірна честь бути зарахованою до когорти обраних – стипендіатів. Найперше, я хочу сказати слова вдячності всьому колективу Благодійного фонду. Для мене було важливим те, що, виявляється, те, що я роблю, помічають і це цінують».

Довідка. Іменна стипендія Ігоря Петровича Палиці призначається кращим студентам навчальних закладів І-ІV рівня акредитації державної форми власності, які найбільше відзначилися в науковій, навчальній, культурно-мистецькій, спортивній, громадській діяльності згідно з положенням «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Призначення Стипендії здійснюється двічі на рік, посеместрово. Стипендія призначається на 5 місяців, щомісячно у розмірі 1000 гривень– для студентів СНУ імені Лесі Українки та ЛНТУ; 500 гривень – для учнів коледжів, технікумів, училищ.

Стипендіальний проект діє з 2011-2012 навчального року у рамках реалізації програми «Підтримка творчої та обдарованої молоді – інвестиції в майбутнє». Бюджет проекту – майже мільйон гривень на рік.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Алекс Показати IP 5 Березня 2014 22:12
Палиця - молодець. Реально допомагає людям і стимулює на кращий результат!
Кряка Показати IP 6 Березня 2014 08:17
Знаєте, якщо наступного разу захочеться облаяти Палицю, подивіться на перелік хороших справ, які він зробив! На фоні байдужості інших "нардепів" це багато!
Кряку Показати IP 6 Березня 2014 09:01
А хто не вірить - реально знайдіть цих людей на фото і попитайте. І ще запитайте за "іменні стипендії Токарського" і робіть висновки, шановні, робіть висновки!!!!
я Показати IP 6 Березня 2014 16:35
А Мар*яна отримала дійсно заслужено. Молодець!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus