USD 40.75 41.05
  • USD 40.75 41.05
  • EUR 40.85 41.05
  • PLN 10.30 10.44

Луцькі священики збирали гроші на лікування бійців

14 Грудня 2015 16:32
В луцькому Палаці культури Волинське крайове братство Апостола Андрія Первозваного (Луцьке Хрестовоздвиженське) організувало щорічний вечір до дня пам’яті цього угодника та Дня благодійника. Цього разу його метою був збір коштів на лікування поранених, які перебувають у Луцькому військовому госпіталі. Тож захід мав назву «Збережемо вояку здоров’я».

Про це йдеться на сайті Волинської єпархії УПЦ КП.

Духівник Братства, настоятель храму Воздвиження хреста Господнього протоієрей Василь Клочак у вступному слові наголосив на ролі Андрія Первозваного у ширенні Благовістя на Русі-Україні, яке ми, нині сущі, маємо всіляко зміцнювати, зокрема вчинками благодійності. Усім присутнім Андріям, Андрійовичам і Андріївним отець подарував образки Андрія Первозваного. До присутніх звернувся перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик.

На сцені виступили з художніми номерами братчики, народний артист України Василь Чепелюк, ветеранський хор «Подвиг», вихованці обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Акція тривала не тільки того дня в концертному залі (який, на відміну од попередніх літ, був майже повен), а й на сесіях міської та обласної рад, заходах пам’яті Данила Братковського, страстотерпця волинського; частину коштів пожертвував голова Братства Андрій Бондарчук. Загалом зібрано понад сім тисяч гривень.

Кошти можна переказувати й надалі: р/р Братства у Волинському відділенні ПАТ «Укрсоцбанку» 26004000001671, МФО 30023, ЄДРПОУ 21733563 або вносити в касу Братства, яке знаходиться на вулиці Кондзелевича, 5.

До речі, днями член Братства Михайло Герець, який мешкає у США, багатолітній активний благодійник Київського Патріархату, на честь свого 90-річчя указом Патріарха Філарета нагороджений орденом Святителя Миколая Чудотворця, Волинська ж обласна рада удостоїла доброчинця почесної грамоти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ЛУЧАНКА Показати IP 14 Грудня 2015 19:13
Захід організовувало і проводило Волинське крайове братство Апостола Андрія Первозваного (Луцьке Хрестовоздвиженське), а при чому тут назва "ЛУЦЬКІ СВЯЩЕНИКИ ЗБИРАЛИ ГРОШІ НА ЛІКУВАННЯ БІЙЦІВ". З священників був тільки Василь Клочак -настоятель Хрестовоздвиженського храму.
Анонім Показати IP 14 Грудня 2015 23:01
Гарно привласнили чийсь труд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus