USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Луцькі ветерани отримають одноразову грошову допомогу

16 Березня 2016 11:29
Ветеранам війни виплатять одноразову грошову допомогу з нагоди відзначення Дня Перемоги.

Про це повідомив відділ інформаційної політики Луцької міськради.

Виплата до Дня Перемоги ветеранам війни у 2016 році буде здійснюватися відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 №141 «Деякі питання виплати у 2016 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань», шляхом перерахування через поштові відділення зв’язку або на банківські рахунки за місцем отримання пенсії (особам, які не є пенсіонерами, — за місцем їх проживання) у наступних розмірах:

1) інвалідам війни:

I групи — 2 975 гривень;

II групи — 2 600 гривень;

III групи — 2 310 гривень;

2) учасникам бойових дій— 920 гривень;

3) членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих ветеранів війни, які не одружилися вдруге, - 465 гривень;

4) учасникам війни — 170 гривень.

Громадянам, які належать до кількох пільгових категорій, виплачується одна допомога — у більшому розмірі.

Виплата разової допомоги учасникам бойових дій із числа службовців Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії, Національної поліції, Державної фіскальної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Державної пенітенціарної служби, Управління державної охорони, Адміністрації Державної прикордонної служби, Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, Генеральної прокуратури України, інших утворених відповідно до законів військових формувань, підприємств, установ, організацій здійснюється на підставі списків осіб поданих зазначеними структурами до департаменту соціальної політики Луцької міської ради.

Демобілізовані учасники бойових дій, які не є пенсіонерами чи інвалідами війни, для проведення виплати звертаються до Луцького об’єднаного міського військового комісаріату за адресою: вулиця Теремнівська, будинок 85а.

Особи, які не отримають цієї допомоги до 5 травня 2016 року, мають право звернутися до департаменту соціальної політики Луцької міської ради за адресою: проспект Волі, будинок 4а, кабінет 104 (телефон для довідок 28-41-63), та отримати її до 30 вересня поточного року.

Разова грошова допомога не виплачується в разі смерті отримувача до 5 травня 2016 року або набуття відповідного статусу після 5 травня 2016 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Мама Показати IP 16 Березня 2016 12:01
Я втратила саме найдорожче в світі. А ви дасте разову допомогу 465 гривень? Що я можу купити за ці гроші в теперішній час? Це кощунство над полеглими за Україну !
Мама Показати IP 16 Березня 2016 12:38
Я втратила найдорожче в світі . А ви дасте разову допомогу 465 гривень? Що я можу купити за ті гроші в теперішній час? Це кощунство над полеглими за Україну!
Просто мама Показати IP 16 Березня 2016 15:07
В наш час і це добре. Не в образу мамам героїв напишу про одну жінку, яка втратила єдиного сина в Афганістані. Це ж радянські чаи були, дефіцити. Вона спекулювала смертю сина, коли приходила за дефіцитом, улюблена її фраза зі сльозами на очах" Я маю першочергове право,бо мій син загинув". Право на квартиру, на меблі, на коштовності і т.д. Для чого воно тобі самій бабо? Так і доживає в тому "багацтві" сама. Дітей не повернете, не грішіть перед Богом.
Мама до Просто мама Показати IP 16 Березня 2016 18:13
Шановна мама ! Вам нас ПРОСТО НЕ ЗРОЗУМІТИ і ніколи не зрозумійте нас ! 1. Про таку мізерну суму допомоги не треба трубити на весь світ, що допомогаєте . 2. Отримувати таку "допомогу" і вислуховувати ваші докори нам принизливо , ми можемо жити і далі без вашої "допомоги". Дай Боже. не втратити свого сина , тим паче , якщо він у вас єдиний. 3.Ви вчасно лягаєте спати , вчасно встаєте, ходите на роботу , радієте життю , біля себе людей бачите і щоб так було у вас якнайдовше і єдине : не забувайте , що за ваше таке безтурботне життя мій син поклав голову! 4. Ми не сліпі і бачимо , як спекулюючи на нашому горі , надаючі такі "допомоги" і так далі , як живуть, жирують наші можновладці , і ви сміли нас докоряти своїми подачками . Вам нас НЕ ЗРОЗУМІТИ НІКОЛИ .
Віра до Просто мама Показати IP 16 Березня 2016 19:10
Відправте ви свого сина на війну і щоб його там розстріляли і після цього ми з Вами продовжимо тему такої "допомоги", поваги, уваги, якщо можно так висловитися, мамам загиблих в АТО. Ви хоча б на хвилинку поставте себе на їх місце.
Валя Показати IP 16 Березня 2016 19:51
465гр ? Я вже знаю, що можно купити і куплю за ці гроші .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus