USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцькі винахідники налагодили промислове виробництво кевларових касок

15 Вересня 2015 10:43
Активісти «Самооборони Волині» Володимир Жуков, Дмитро Сандалов, Андрій Семенюк, Олександр Мартинюк та Тетяна Толкаченко взлися за непросту справу: більше року вони працюють над виготовленням кевларових шоломів для бійців у зоні проведення АТО.

Про це повідомляє Громадське.Волинь.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новинираніше повідомляло, що після успішних спроб самотужки виготовити міцний бронежилет волинські активісти самотужки розробили технологію виготовлення кевларових касок для бійців АТОі знову взялися до важливої роботи – налагодження промислового виробництва шоломів, які б поступалися європейським ціною, але не якістю.

Як повідомлялося, для серійного виробництва необхідно було спробувати і випробувати 10 екземплярів. Але це справа не з дешевих. Адже лише метр квадратний кевлара коштує близько 30 євро. Отож, лучани взялися за пошуки спонсорів для налагодження промислового виробництва кевларових касок.

«Все почалося з кевлару. Потрапив до рук бронежилет старий… Ми взяли взяли його, розібрали і склепали першу нашу «касочку». Ця каска була в лабораторії УБОЗу: 10 куль – і жодна не пробила», – розповідає про свою роботу керівник проекту, інженер Володимир Жуков.

На рахунку команди вже 5 готових шоломів та повністю організований процес промислового виробництва, з усім необхідним обладнанням. Однак, для продовження роботи необхідний матеріал:

«Ми зараз не маємо з чого виготовляти ці каски. А це дуже вартісний матеріал, який коштує в Україні близько 14 євро. Зараз у нас таких коштів немає, щоб продовжити це виробництво».

Тому волинські винахідники просять небайдужих українців долучитися до їхньої ініціативи і допомогти закупити необхідну кількість матеріалу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus