USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі дівчата народжують в 15-17 років. ФОТО

8 Серпня 2013 08:50
Сучасні діти починають жити статевим життям вже з 12 років. А минулого року у Луцьку 29 дівчат у віці від 15 до 17 років народили немовлят.

59 відсотків жінок планують народження дитини, решта 41 відсоток – це небажані вагітності. Про репродуктивне здоров’я сім’ї в контексті запобігання ранньому соціальному сирітству розповідали на семінарі для фахівців із соціальної роботи, організованому Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у партнерстві з Центром планування сім’ї Луцького клінічного пологового будинку, - повідомили у міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Як повідомила завідувач Центром планування сім’ї Луцького клінічного пологового будинку Лариса Шендибило, Волинська область входить у трійку областей, де найвищі показники народжуваності.

За словами Лариси Яківни, сучасні діти починають жити статевим життям вже з 12 років. Тому батькам варто звертати особливу уваги на доньок та синів вже на початкових стадіях статевого дозрівання і не боятися говорити з дітьми на «незручні» теми.

«Минулого року у Луцьку 29 дівчат у віці від 15 до 17 років народили немовлят, – каже Лариса Шендибило. – Однак, до 18 років організм продовжує формуватися. Якщо дівчинка починає рано вести статеве життя, то у майбутньому у багатьох випадках це може призвести до дисплазії та раку шийки матки, для хлопчиків такі рішення обертаються виснаженням організму».

Лариса Шендибило наголошує, що у центрі планування сім’ї пологового будинку, можна не лише проконсультуватися щодо методів та шляхів планування сім’ї, а й безкоштовно отримати різні види контрацепції в рамках проекту «Разом до здоров’я».

Отримати консультацію лікаря акушера-гінеколога також можна і щовівторка з 16.00 до 17.00 у Луцькому міському центрі соціальних служб для сім’ї дітей та молоді.

Вже другий рік у Центрі у цей час працює «Соціальна школа репродуктивного здоров’я для сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах». В рамках школи лікар акушер-гінеколог Центру планування сім’ї Луцького клінічного пологового будинку Анжела Рибанович надає індивідуальні консультації для жінок, а також проводить міні-тренінги для студентів та підлітків щодо збереження жіночого здоров’я.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Павло Показати IP 8 Серпня 2013 10:19
Які батьки такі й дочки. Як виховують те й мають. Самі народили і займаються бурно сексом бо ше молоді то й дочок нема коли виховувати. А сини і дочки вдома бачать тільки одне -секс, живуть в однокімнатних квартирах і що їм не займатись? Все залеєжитьвід виховання. Треба дітей виховувати а не клепати і цим хвастатись
Павлу до Павло Показати IP 8 Серпня 2013 12:39
Ну ти як зробиш своїх, зав"язуй на вузлик. Не вздумай займатись сексом, а то ще діти побачать і собі захочуть
полуничка до Павло Показати IP 9 Серпня 2013 00:28
Ти що імпотент??? Сексом треба займатися!!!1
Сам Показати IP 8 Серпня 2013 10:49
та ладно! а шо, на роботу йти, чи шо? народила - пособiє дадуть, а з малими мама хай сидить, поки лошок (його батьки) буде грошики давати.. а як не вiн - то алiменти, якщо не стягнуть - то за нього держава.. ну не працювати ж дитинi за яких-то 1200 гривень йти!!
1123 Показати IP 8 Серпня 2013 11:22
а по телевізору шо показують навіть в день коли я була малою то такого не побачиш навіть коли поцілунки показували то я очі закривали
Шкріблячка Показати IP 8 Серпня 2013 12:31
Кругом одне бл...во! І телебачення туди ж: "Вагітна у 16". Ну ще що можна додати?! В підсумку страждають усі: і породіля,і її батьки, і він, і найбільше ПЕРВІСТОК!
4654 Показати IP 8 Серпня 2013 12:49
Як звичайна сім"я, де батьки працюють, намагаються заробити на нормальні умови та навчання своїй дитині, то всім плювати на таку родину і їхніх дітей, виживають, то й добре. А от як якес кур...ще залетить у шістнадцять, або народить трьох чотирьох не маючи ні житла ні роботи, то навколо них негайно зчиняють гвалт -ай-ай-ай, вони ж такі нещасні, вчинили мало не подвиг, всі, абсолюно всі і держава і оточуючі мусять зрозуміти і допомагати, і пільги, і всякі соц.допомоги обов"язкові. "Гарна" політика і "гарна" мораль!
))) до 4654 Показати IP 9 Серпня 2013 12:00
детей куда девать, безмозглое? топить? в детдом с глаз долой? если у детей нормальные родители, им этого хватит, чтобы не пропасть. а бедовым помогать надо. не поможете, пока маленькие - потом ждите в их подросшем лице грабителей и насильников. что тут непонятного?
Ирен Показати IP 8 Серпня 2013 15:57
Так- це дійсно горе суспільства.Таких наказувати потрібно, а не пільги давати і платити гроші.Ця допомога,яку вони дають при народженнів-це просто жах.Вона провинна даватись тільки цим жінкам, які працюють, сплатили податки, а не всім поголовно.Вони не хочуть вчитися,працювати, а нащо каже? Хай дурні вчаться і працюють на них же. Бо за мій кошт,за мої податки всякі шлюхи одержують такі гроші. От і клепають цих бідних діток, а вони мучаться, бо ні освіти, ні жіитла не мають, ці гроші проп"ють, прожруть і плодять злидню.А держава дасть пільги, дасть мать-героїню- це страшно, шкодують за що, що це хитро діло ноги розставляти,їх наказувати за це треба, як у Японії там обмеженя на народжування діток.Ми мусимо все життя пахати, щоб щось мати, як нелегко вчитися, працювати за копрійки, щоб утримувати шлюх.З цим потрібно щось вирішувати.Це не геройство наплодлити злидарів.Дати гроші цим хто це заробив.
))) до Ирен Показати IP 9 Серпня 2013 11:57
ну как Вас не обозвать, дамочка? Вы банду д***лов и мародеров содержите ни за х**н собачий. и не переживаете за это, зато чужие роды Вас волнуют. девахи рожают не Вам, а себе. пашут с детьми они, а не Вы. идут на смертельный риск, сохраняя беременность, они, а не Вы. и если Вы не позволяете себе секс, то это Ваша проблема и Ваше горе, нечего лезть в чужие трусы.
Туристка Показати IP 9 Серпня 2013 11:23
Які всі злі і ядовиті. Всіх лиш засудити: дівчат, які розставили ноги, їхніх батьків, бо погано виховали, не давати допомогу по народженню безробітним (яка радість Ірен, що ви працюєте офіційно!). Люди, огляніться і подивіться на себе!
))) до Туристка Показати IP 9 Серпня 2013 11:58
когда у людей секса нет и/или мозгов, такое бывает.
Я Показати IP 9 Серпня 2013 16:29
Да секса в наше время у всех хватает, было бы желание да здоровье, а вот с мозами дефицит острый и ты ,))), само тому подтверждение. Какого хр..на все должны думать о том, что будет с дитем глупой малолетней соплячки, у которой мозгов не хватает даже на то, чтоб презерватив купить ,а только инстинкты и работают. А все сердобольные и оч. "умные" вместо того, что б здесь сопли розовые жевать, лучше б обьясняли малолетним прид..кам, у которых чешутся определенные места, что незащищенный секс не есть гут, ибо от этого бывает не только незапланированый дитеныш, но и еще и возможно трипер, сифилис спид, о герпесе, гепатите и папиломовирусе уж и речи нет и если с дитенышем держава еще поможет, то все прочие "прелести" придется оплачивать своими силами.
123 Показати IP 9 Серпня 2013 19:15
...и еще не факт, что вышеперечисленные "прелести" не перейдут на "дитеныша".
обана Показати IP 10 Серпня 2013 07:53
ото ісидіть зі своїми трусами і не висовуйтесь. мать-героїні довбані. хочете кайфу сексового і ще щоб хтось платив за те і за виблюдків по дурі збацаних у 14. бідні. чогось не скажеш одна з другою, які бідні, коли ноги розставляють в підворітні. одне прикро: не винна дитина, що мати скотина, зрешто, яка мати - бл...ять. "дівахи рожают себе", кажете - помиляєтесь, їм ніхто не потрібний у 16

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus