USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьким забудовникам пропонують купити спецтехніку для пожежників

9 Вересня 2015 12:49
Волинським пожежникам потрібна техніка, аби рятувати мешканців висоток, які мають більше 9-ти поверхів.

Луцьк сьогодні затиснутий у своїх межах. Відтак, місто змушене урбанізувати територію. Сьогодні в Луцьку є забудовники, які хочуть споруджувати будинки вище 9 поверхів. Проте міська влада не дає їм дозволу на такі споруди. Одна з причин – у випадку надзвичайної ситуації рятувальники не зможуть евакуювати людей з горішніх поверхів. Адже драбини, які мають сьогодні пожежники, дозволяють рятувати людей максимум з 9 поверху: в рятувальників Луцька немає 50-метрової драбини.

Про це стало відомо під час наради з потенційними інвесторами і забудовниками у сфері житлового будівництва сьогодні, 9 вересня.

Придбати спеціалізовані вишки для рятування людей з висоток, які мають більше 9 поверхів, в ДСНС сьогодні не мають змоги. Відтак, вже не перший рік луцьким забудовникам, які будуються на міській землі і заробляють гроші, продаючи квартири, пропонують «скластися» на таку машину і тоді будувати вищі споруди.

Як повідомив заступник начальника управління ДСНС України у Волинській області Костянтин Романчук, залежно від виробника, така техніка коштує від 7,5 мільйона гривень (російського виробництва) до 16 мільйонів (українського виробництва), або й вище (виробництва країн Європи). Можна, звичайно, придбати й автомобіль б/в, однак головна проблема в тому, що зазвичай такі автомобілі списуються після 20-25 років експлуатування і потребують значних капіталовкладень в ремонт.

Забудовники, своєю чергою, поцікавилися: якщо вони вирішать надати кошти на придбання такого автомобіля для ДСНС, то чи їм зменшать на ту суму обов’язковий внесок в інфраструктуру міста.

Заступник міського голови Лариса Соколовська зауважила: кошти пайового внеску надходять на спецрахунок міськради і мають бути використані на інфраструктуру: дороги, електромережі, каналізаційні мережі і так далі. Лише депутати міської ради можуть прийняти рішення перевести ці гроші на інші потреби, але чи погодяться вони – невідомо.

На практиці, це може виглядати так: забудовник зводить 15-поверхівку, дає гроші на інфраструктуру міста, але їх використовують на спецтехніку замість того, щоб відремонтувати каналізацію (не розраховану на таку кількість людей), дорогу (не розраховану на таку кількість автомобілів), електромережі (не розраховані на таку кількість електроприладів, які будуть в 15-поверхових висотках).

Але в ідеалі, кажуть в міській раді, забудовник мав би сплатити внесок в інфраструктуру міста і дати кошти на придбання спецавтомобіля, якщо планує будувати вище 9 поверхів. Адже, приміром, будуючи 15-поверхову будівлю, забудовник матиме дохід від продажу квартир на додаткових 6-ти поверхах.

Зрештою, забудовникам запропонували за кілька днів надіслати відповідь на згадану пропозицію на адресу заступника голови міськради Лариси Соколовської.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
1 Показати IP 9 Вересня 2015 19:29
дуже акуратний наізд
Луцьк Показати IP 9 Вересня 2015 21:25
Вже підземні переходи побудували. Так само й драбину куплять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus