USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Луцькі котельні будуть переводити на мазут. ВІДЕО

13 Січня 2009 09:51
Луцький міський голова Богдан Шиба учора, 12 січня, підписав розпорядження про поступове переведення котелень міста на альтернативні види палива, зокрема – мазут. Про це градоначальник розповів під час прес-конференції 13 січня, – інформує репортер «Волинських Новин».
За словами міського голови, головний пріоритет міської влади цього року – модернізація систем теплопостачання і гарячого водопостачання Луцька. Відповідну програму міськрада розглядатиме через 2 тижні – під час сесії 28 січня.
Луцькі чиновники упродовж першого кварталу активно шукатимуть кошти для реалізації цієї програми. Як можливі варіанти Богдан Шиба назвав проведення земельних і майнових аукціонів, чергової емісії облігацій муніципальної позики. Всі залучені кошти будуть спрямовані на технічне переоснащення теплоенергетики міста і перехід на альтернативні види палива. Зокрема міський голова підписав розпорядження про переведення котелень міста, які можуть використовувати мазут для виробництва теплової енергії, на цей вид палива.
За словами пана Шиби, відповідно до підписаних влітку 2008-го угод, місцеві нафтотрейдери мають поставити триденний запас мазуту і гарантувати можливість постачання  місячної потреби. Ціна за пальне буде договірна. Тому міський голова відмовився назвати потрібну кількість мазуту. Він пояснив: якщо мерія розкриє всі карти, то нафтотрейдери  можуть спекулювати на ціні. Щоправда, якщо перевести на мазут котельню на Боженка, то добове споживання газу в Луцьку скоротиться на 20%.
Довідково:
Як стало відомо «ВН» із поінформованих джерел, два підприємства теплокомуненергетики Луцька начебто не мають запасів резервного палива.
Компетентне джерело, яке побажало залишитися неназваним, проінформувало, що у ДКП «Луцьктепло» і ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» практично відсутні запаси резервного палива.
Таким чином, при проблемах із газопостачанням луцькі котельні можуть просто зупинитися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 13 Січня 2009 10:41
поки грім не вдарить.. Шиба не перехреститься... Перехід на інші види палива треба було робити давно,але є одне но... за мазут реба переплату, а за газ можна двго не платити ... во і вся арифметика... жлобство одним словом...
ну ну Показати IP 13 Січня 2009 12:49
Вже Кропива показав як за газ можна "довго". Правильно Шиба робить!
Армен Показати IP 13 Січня 2009 13:23
От, цікаво...Шиба з Дячуком продали 3,5 тисячі тон мазуту, щоб потім його знов купувати?
Анонім Показати IP 13 Січня 2009 13:45
з яких поінформованих джерел. На Аверсі Дячук сам розказував, що саме він заганав мазут - вся область в новинах бачила
Анонім Показати IP 13 Січня 2009 14:46
Ага, а тепер хай прокуратура поцікавиться - чого мазут продали по одній ціні, а купили по набагато вищій. І хто визначив мазут (складова нафти, яка тисячами років лежала і ще лежатиме в надрах землі і не псується)непридатним до використання
Анонім Показати IP 13 Січня 2009 17:43
на цій нехитрій оборудці луцькі чиновники заробили непогані відкати, бо вже за кілька днів після того як "позбулись непридатного" мазуту, через один з сайтів його перепродували у шість разів дорожче))) 5 мільйонів гривень стали "бонусом" для міських чиновників та їх друзів - вірменських бізнесменів. І прокуратурі як не дивно до цього діла немає.
Анонім Показати IP 14 Січня 2009 17:15
укр.юстицію пора давно в топку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus