USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі мости потребують реконструкції, – головний архітектор міста

19 Червня 2009 19:02
Проект нового Генерального плану передбачає, що площа Луцька зросте на третину – із 42 квадратних кілометрів до 57-ми. Про це сьогодні, 19 червня, під час засідання громадської ради при Луцькому міському голові розповів директор департаменту містобудування Георгій Шевчук, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
За словами пана Шевчука, попередній Генплан затверджений у 1980 році і був розрахований на 25 років, тобто його термін сплив. «За моєю оцінкою, попередній Генеральний план вдалося реалізувати на 40%», – зізнався пан Шевчук.
 
Головний архітектор міста розповів, що новий проект передбачає зростання чисельності населення облцентру до 220 тисяч чоловік. «Це проект – не революційний, а еволюційний», – додав він.
 
Згідно з новим проектом, територія міста зросте на третину – із 42 квадратних кілометрів до 57-ми. Власне, серед першочергових вимог – розв’язання зокрема транспортної проблеми. За радянськими нормами, на тисячу чоловік мало припадати 100-200 автівок, однак зараз у Луцьку до 300 машин на тисячу мешканців.
 
Тому, аби розвантажити центр, особливо від транзитного транспорту, планується розширити до шести смуг вулицю Глушець. Окрім того, документ передбачає будівництво двох мостів – на окружній і в районі вулиці Яровиця. Взагалі, за словами пана Шевчука, луцькі мости потребують реконструкції, оскільки перебувають у не вельми ідеальному стані.
 
Серед другорядних завдань, передбачених новим Генеральним планом, – будівництво ще одного стадіону, створення виставкових площ тощо.
 
Зрештою, громадська рада одностайно схвалила документ і рекомендувала депутатам Луцької міськради затвердити новий Генеральний план.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus