USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Луцькі підприємства допоможуть міському зоопарку

24 Вересня 2009 16:13
Заступник луцького міського голови Борис Сорока сподівається на те, що окремі місцеві промислові підприємства нададуть конкретну допомогу зоопарку обласного центру Волині. Зокрема, для будівництва оленячого та ведмежого містечок необхідна цегла. Про це 24 вересня йшлося під час наради під головуванням «головного еколога» міста, – інформує репортер «Волинських Новин».
Пан Сорока переконаний, що зауважив, що в зоопарку зроблено немало, проте треба зробити більше. «Керівники підприємств, наприклад, цегельних заводів, є патріотами міста, а тому із розумінням віднесуться до створення належних умов у звіринці», – додав заступник луцького градоначальника.
Також для харчування тварин взимку необхідно 60 тонн столових буряків, 10 тон червоних буряків, 20 тонн картоплі, 10 тон моркви та 5 тон капусти, не рахуючи пшениці, вівса, хліба та м’яса. Директор луцького зоопарку Володимир Гончаров розповів, що раніше овочі вони купували у фермерів в борг, проте нарізі нікого не приваблює такий обмін. Нині заготовлено 62 тони стового буряка і повністю виконана норма заготівлі картоплі. Проте за картоплю потрібно заплатити 24 тисячі гривень. За словами пана Гончарова, сіно працівники звіринця заготовляють самі у підсобному господарстві. Так, травоїдні мешканці зоопарку отримають 28 тон сіна. Пан Сорока запропонував у майбутньому задуматися над вирощення власної картоплі та пшениці. Керманич звіринця додав, що 70 % звірів і птахів зимуватимуть у теплих приміщеннях.
Серед проблем, на які звернув увагу пан Сорока під час наради, – повалені дерева, що лежать у ставках, сухостійні насадження, завершення будівництва містечок для тварин, питання переобладнання водогону, поява бетонного покриття у вольєрах для копитних, аби, наприклад, олені не стояли після дощу «по коліна» у грязюці, облаштування доріжок для відвідувачів, благоустрій території. Також заступника луцького градоначальника зацікавило питання нових будиночків для тварин. Ймовірно, що їх зроблять із брусу.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Вересня 2009 16:34
ще не все розікрав Гоначаров, треба людей розчулити і збитик копійочку з самих співчутлдивих. Нехай принесе ті гроші, які заробили його дітки на торгівлі поблизу і у зоопарку різноманітними наїдками.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus