USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі підприємства, які обслуговують все місто – збиткові

23 Лютого 2017 18:06
Підприємствам «Луцьктепло», «Луцькводоканал» та Луцькому підприємству електротранспорту цьогоріч прогнозують значні збитки. Причому, на ЛПЕ передбачається, що витрат буде майже вдвічі більше, аніж доходів.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому 23 лютого.

Так, члени виконкому затвердили фінансові плани на 2017 рік більшості комунальним підприємствам міста. Майже всі передбачають або прибуток, або ж вихід «в нуль». Єдине підприємство, чий план затвердили, що прогнозує збитки – «Луцький замок». Проте сума цих збитків незначна – близько 150 тисяч гривень. Зі слів директора департаменту економічної політики Олександра Озіновича, ця цифра не критича.

В місті є підприємства набагато проблемніші, чиї фінансові плати не затверджували. Це ДКП «Луцьктепло», КП «Луцькводоканал» та Луцьке підприємство електротранспорту. Так, на ДКП «Луцьктепло» запланований обсяг доходів на 2017 рік - 597,8 млн грн при витратах 621 млн.

На КП «Луцькводоканал» передбачаються доходи в обсязі 99,7 млн грн, а ось витрат напланували на 110,7 млн.

І найкритичніша ситуація на ЛПЕ. Доходи там прогнозують на рівні 38,7 млн грн, а витрат запланували майже вдвічі більше - 65 млн.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев пояснив: з цими підприємствами місто має найбільші проблеми. Адже шляхів вирішення питання, як вийти із збитковості – обмаль: робота з боржниками, підтримка підприємства за рахунок засновника (тобто міськради) і оптимізація видатків. Пошуком виходу з кризової ситуації, переконує посадовець, якраз і займаються, готуючи фінансові плани цих трьох підприємств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ось вам!!! Показати IP 23 Лютого 2017 22:33
Забагато крадуть ось і збиткові- хтото хочєть етот пирожок!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus