USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі школи до опалювального сезону не готові

6 Вересня 2010 15:01
Незадовго до початку опалювального сезону керівники луцьких загальноосвітніх закладів змушені констатувати: до опалювального сезону вони не готові. А міська влада через нестачу грошей допомогти їм не може.
Про це йшлося на зустрічі заступника луцького міського голови Петра Гоцалюка із директорами навчальних закладів, повідомляє Волинська ОДТРК.
Зокрема, гімназія №14 знаходиться за кілька кілометрів від котельні, і в старих трубах вода повністю охолоджується. «Через це можуть закрити їдальню», – стверджує директор гімназії Марія Кардаш.
У 15-й школі – свої проблеми. За словами її директора Олега Гребенюка, будівля зведена у 1962 році, і труби відтоді не замінювали. Тепер кожної зими прориває, і відремонтувати їх неможливо.
Нарікали керівники навчальних закладів і на дахи. Капітальні ремонти вдалося зробити не у всіх школах, тому у деяких із них стелі були мокрі вже після перших вересневих дощів. Через це, а також через старі вікна заощаджувати енергію не вдається, тому школи перевищують визначені ліміти на тепло.
«Кошти на енергоощадні заходи відшукати можна, але не в міському бюджеті», – вважає Петро Гоцалюк. За програмою реформування міського теплозабезпечення гроші може надати Агентство з міжнародного розвитку США, і в Україні також є відповідна програма. Водночас, Петро Гоцалюк визнає, що цього року не вдасться вирішити й половини озвучених на зустрічі проблем. У Луцькій міській раді можуть допомогти директорам шкіл втримати тепло лише порадами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
свой Показати IP 6 Вересня 2010 21:59
каждый1 год из поколения поколению....перемен нет:))))так что всех которые все время хотят быть мерами...президентами....депутатами.....нужно прежде чем их выбирать брать у них деньги заранее так будет правильнее..:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus