USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі школи отримали живі голоси українських митців у подарунок

27 Серпня 2008 18:08
Під час серпневого конференції педагогічних працівників міста Луцька голова парламентського комітету з питань молодіжної політики, спорту та туризму Микола Томенко представив їм компакт-диск «Класика української літератури. Живі голоси», – повідомляє 27 серпня репортер «Волинських Новин».
За словами пана Томенка, створення нового компакт-диска «Класика української літератури. Живі голоси» дозволить усім школярам засвоювати уроки літератури значно ефективніше. Загалом на диску представлено одинадцять композицій. На ньому є записи творів, зачитаних голосами таких митців, як Павло Тичина, Василь Стус, Василь Симоненко, Микола Бажан, Максим Рильський. Найдавніший із них – датований 1906-м роком запис Марка Кропивницького, який зачитує вірші Тараса Шевченка.
За сприяння благодійного фонду «Справедлива країна» світ побачили 1000 примірників цього диску. Їх роздадуть по школах України. Як зазначив пан Томенко, загалом в Україні є майже 22 тисячі шкіл. І тому вельми потрібна буде співпраця з Міністерством освіти і науки України, щоб видати необхідні 21 тисячу екземплярів.
Наступний диск, за словами Миколи Томенка, планується прозовим. На ньому лунатимуть уривки з творів відомих прозаїків Остапа Вишні та Олеся Гончара. Пан Томенко закликав всіх, хто, можливо, має невідомі записи з голосами митців, надати їх. Вони після відновлення стануть окрасою наступних дисків.
До речі, луцькі школи отримали від голови парламентського комітету з питань молодіжної політики, спорту та туризму диски в подарунок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus