USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Як луцькі школярі спускалися в укриття під час повітряної тривоги

6 Вересня 2022 19:22
У більшості луцьких шкіл перший день навчання припав на 5 вересня. Напередодні школярі відпрацьовували те, як діятимуть у разі повітряної тривоги. Тепер же їм довелося спускатися в укриття по-справжньому.

У перший день навчання повітряна тривога в області тривала протягом години, йдеться в сюжеті 12 каналу.

Третьокласник Владислав розповідає: не минуло й 10 хвилин, як перший урок у цьому навчальному році обірвала повітряна тривога. Він з однокласниками якраз мали заняття з предмету «Я досліджую світ».

«Ми слухалися вчителя. Ми стали за ним і пішли до бункера», – говорить хлопець.

В одне укриття спустилися всі учні третіх класів школи № 21. Справжня тривога дітей не налякала.

«Дітки поводяться спокійно. Ми співаємо «Ой у лузі червона калина», спілкуємося», – зазначає вчителька початкових класів Тетяна Бойчук.

Читати ще: Більшість закладів готові до навчання: як луцькі школи облаштовують укриття. Фото

У ще одному укритті цієї школи перебувають учні старших класів.

Дев’ятикласник Олександр пригадує: розпочався останній урок, коли довелося бігти в укриття, і якби не тривога, він уже міг би бути вдома.

«Але це правильно. Добре, що нас навчили спускатися сюди і що в школі є укриття», – наголошує він.

Щоправда, додає, зірвані уроки пізніше доведеться відпрацьовувати самотужки, але на першому місці – безпека.

Усім школярам вдалося спуститися в укриття за кілька хвилин, зазначає директор закладу освіти.

«155 людей спустилися в укриття. Це зайняло сьогодні чотири хвилини. Діти організовані та все розуміють. Усіх розсадили. Навіть ще є вільні місця», – розказує директор школи Олег Ковальчук.
Читати ще: Чи зможуть лучани користуватися шкільними укриттями під час навчального року

Без казусів евакуація пройшла і в тих школах, де укриття в приміщенні немає. Зокрема, в школі № 1 якраз розпочалися уроки в другу зміну, тобто в менших дітей.

«Зараз евакуювалися діти 3-7 класів. За цю другу зміну я навіть більше переживаю, ніж за першу. Гадаю, ми справилися на четвірку», – говорить директор школи № 1 Андрій Киця.

Він наголошує, що напередодні школярі неодноразово відпрацьовували алгоритм евакуації, тому кожен клас знав, куди потрібно йти.

«Учні зреагували краще, ніж я міг сподіватися. Евакуація зі школи була проведена дуже швидко: у найближче укриття – за дві-три хвилини, а в те, що розміщене далі, – за п’ять-сім хвилин», – каже Андрій Киця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus