USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі школярі поклали на музику вірші Олени Пчілки. ФОТО

2 Жовтня 2009 15:52
Творчість і життєву позицію Олени Пчілки вшанували сьогодні юні лучани. Вихованці 1-ї музичної школи презентували у приміщенні Волинського краєзнавчого музею презентували власні пісні, написані на вірші поетеси. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Літературно-мистецький вечір «Волинь незабутня…», який відбувся 2 жовтня,  підготували наукові співробітники науково-освітної роботи музею та Дитячої філармонії до 79 річниці від дня смерті Олени Пчілки. В рамках заходу відвідувачі могли ознайомитись з фотодокументальною виставкою «Непідвладна забуттю», творчістю і бібліографією поетеси, а також послухати численні музичні композиції на слова Олени Пчілки і Лесі Українки.
Організатори вечора потурбувалися, аби атмосфера заходу максимально передавала настрої початку минулого століття. Звучала музика  Шопена, Ліста, Шуберта, Лисенка, творчість яких любили слухати у родині Косачів.
Ведучі вечора наголосили, що 2009 рік на Волині проходить під егідою вшанування 160-річниці від дня народження Олени Пчілки. Проте, провідний науковий співробітник вечора Лідія Грицина зазначила, що, на превеликий жаль, сьогодні держава забуває поетесу. «У країні встановлюють пам’ятники бабці з насінням, деруну, варенику і навіть свині. Проте в жодному місті немає монументу Ольги Петрівни Косач і навіть вулиці її імені», ― зазначила пані Грицина.
Своє ставлення до Олени Косач висловила і волинська поетеса Надія Гуменюк: «Навіть якби вона не мала таланту до письменництва, етнографії і активної громадянської позиції, навіть в такому випадку її є за що поважати і згадувати. Адже вона подарувала Україні шістьох дітей ― справжніх патріотів. Якби сучасні матері виховували такими чином своїх дітей, Україна мала би безсумнівно світле майбутнє».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus